Pär Ström slutar med jämställdhetsarbete

Idag meddelar Pär Ström att han avslutar sitt arbete med jämställdhetsfrågor pga hot och trakasserier. Pär Ström har förfäktat kontroversiella idéer som att de båda könen har lika värde, att samma rättigheter och skyldigheter för kvinnor och män ska gälla och propagerat för könsneutral lagstiftning, bland annat. Hoten och hatet pga detta har krävt sin tribut och han väljer att lägga av.

Grattis Sverige! Debattklimatet kommer att än mer avsmalnas till den enda rätta tankens väg och de politiska extremisterna kan fira en triumf av att ha tystat ännu en kritisk röst. Mobbarna och hatarna (hos exempelvis forumet Vita Kränkta Män på facebook) kan slå sig själva för bröstet, ni ser till att en åsiktsfrihet värd en diktatur hålls vid liv. Detta har för övrigt varit utmärkande för just vänster-feminist-hörnan: istället för argumentation i sak, mobbing, härskartekniker och hat.

Debattklimatet i Sverige har inte ens lågt i tak, det kryper runt i någon underjordisk håla.

Ström kommer att medverka i kvällens Debatt på SVT.

DN väljer att kalla Ström för antifeminist idag. Han är jämställdist och står för detta:

Detta står jag för:

Jag är jämställdist, vilket innebär att jag varken är partisk för kvinnor (som feminismen) eller för män (som maskulismen). Istället tycker jag att båda kön ska ha SAMMA värde, rättigheter och skyldigheter. Idag dominerar en statsfeminism som utmålar kvinnor som förtryckta och i behov av curling för att klara sig här i livet. Det är fel, och jag anser attityden vara förödmjukande för kvinnor. Till skillnad från feminister anser vi jämställdister att kvinnor är starka och klarar sig utan curling. Dessutom är curling av kvinnor detsamma som diskriminering av män. Män är den enda grupp i Sverige som är formellt diskriminerade. Jämställdhet är INTE exakt lika antal av båda kön i samtliga sammanhang, det kan aldrig uppnås eftersom män och kvinnor i genomsnitt har lite olika preferenser. Det är LIKA FÖRUTSÄTTNINGAR för könen som är jämställdhet, inte lika utfall. Vill du veta mer? Läs en programförklaring för jämställdismen på sidan ”Vad vill jämställdisterna?” som du finner längre ned i denna spalt.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, medier, Okategoriserade, politik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Pär Ström slutar med jämställdhetsarbete

 1. psodh skriver:

  Tur att det finns fler röster, som denna, kvar i cyberrymden.

 2. Niko skriver:

  Håller med, bra inlägg!

  Så typiskt också att DN deltar i strategin att utmåla Ström som ”antifeminist”…

  Och vad säger du om denna formulering från DN idag:

  ”Vilka hot som har riktats mot honom nämner han inte. Däremot räknar han upp många exempel på vad han själv uppfattar som hatfullt bemötande.”

  Så DN tycker inte att ”pisshuve”, ”rövknullare” eller ”apa” kan betraktas som hatiskt (dessa uttalanden från kulturpersonligheter kan man ju lätt hitta i medierna). Nej, DN formulerar det som att det finns saker som Pär själv uppfattar som hatfullt…

  Man utmålar Ström som en ”kränkt, vit man” och spelar med i spelet om att låta honom framstå som en idiot och tokstolle. Det är fullkomligt bedrövligt detta som DN sysslar med.

  • Susanna Varis skriver:

   Javisst är det det. Hade det handlat om t ex Sveland hade man inte alls framställt det som hennes subjektiva upplevelser. Jag tycker att debattklimatet är riktigt obehagligt nuförtiden och de som anser sig stå för de rätta åsikterna ursäktar vad som helst med just detta.

 3. Roffe skriver:

  Hmmm… lite pinsamt att jag via andra kanaler berättar för dig att Pär Ström slutat blogga.
  Tror jag får ha dig som startsida så man vet vad som händer;-)
  Bra inlägg!
  /Roffe

  • Susanna Varis skriver:

   Haha…tack! Just nu är jag hemma och förkyld och har all tid i världen att hänga runt på nätet, så det är nog bara därför. Andra gånger är jag rätt sen på bollen… :)

 4. Malte Skogsnäs skriver:

  Du omnämns som en av de som skulle kunna fylla luckan efter Pär Ström.

 5. Pingback: Några av dagens kommentarer om Pär Ström. « Malte on the Roxxx

 6. Ulf Holmén skriver:

  Vår tids nazister dvs svensk vänster, har så skördat sitt första och största offer hittills. Skrämseltaktik och förföljelse av oliktänkande är metoder man känner igen från helt andra delar av världen, men nu har den då kommit hit med full kraft. Bravo, att feminism jämförs med allehanda totalitära ideologier är inte längre en slump.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.