Julafton 23. december 2012

Eftersom vi båda fjättras av lönearbetets bojor imorgon, har vi firat julafton redan idag. Jag kan meddela att det har fungerat alldeles utmärkt. Kalle Anka har vi fått kompromissa med, men Karl-Bertil Jonsson finns på Youtube. I övrigt har vi avnjutit medeltida fransk, amerikansk och sydamerikansk julmusik, tagit en liten julpromenad, ätit pizza/tonfisksallad på den lokala julpizzerian, handlat lite på jul-ICA och gjort iordning grönkål samt sett filmen Polarexpressen. Öppnat julklapparna och ätit så att vi knakar har vi också.

DSC_0512-50

 

DSC_0506-50 En fin present som jag fick av mina vänner Eija och Mikas barn en jul…

DSC_0516-50 DSC_0517-50 002-50 003-50DSC_0513-50 Uffe efter sin första tugga grönkål…

DSC_0514-50 Grönkålen…

DSC_0521-50 På Systemet var julölen så gott som rensade, men vi hittade ett par…

DSC_0520-50 Lite av maten…

DSC_0522-50 Och glögg…

DSC_0502-50

DSC_0515-50

DSC_0524-crop En av julklapparna från Uffe…

DSC_0523-50 Ett par härliga, stickade sockor från moster Tiitti.

Imorgon utlyser Åbo julfriden kl 10.55, sedan blir det business as usual…

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i inredning, kultur, musik, Okategoriserade, TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Julafton 23. december 2012

 1. Rocki skriver:

  God Jul Susanna! Hoppas ni får en trevlig jul- och nyårshelg trots jobb och sådana ofridsamma företeelser.

 2. Mmm, finsk kålrotslåda ser gott ut! Det gjorde alltid min mamma på jular på 80-talet. Hoppas att ni får några sköna dagar i julhelgen, trots arbete!

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det är jättegott!! Ja, det har vi redan haft och ska nog ha någon till i veckan… :) Jag hade också gärna gått på midnattsmässan i St:a Ranghild ikväll, men Uffe kan inte, så det blir nog inget…

 3. Ulf Holmén skriver:

  Glöm inte grönkålen Anna, grönkålen som är diamanten i julkronan. En underskattad delikatess som få utanför Halland ens känner till, än mindre vet hur den smakar. Med andra ord bortglömd och ratad som garnering man slänger sedan den fått ligga runt skinkan och lyfta fram denna mer vanliga maträtt på ett sådant där matporrigt sätt. Nej, grönkålen är värd ett bättre öde, t ex att ätas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.