Ledighet och Projekt Telia III

Hercules_in_new_york_movie_poster

Det har varit fantastiskt skönt att vara ledig sedan i lördags. Vi har hunnit med mycket; flyttat Uffe hit, tagit oss igenom nästan hela Projekt Telia (nu väntar jag bara på att mitt nummer ska återbördas till mig idag…spänningen stiger…), jag har målat en del, vi har varit i Stockholm och bland annat promenerat på Djurgården. Under tiden med enbart SVT1 hann vi även se en del roligheter på dvd, bland annat en gammal klassiker med Arnold Scwartzenegger, Herkules in New York. Olympen är belägen i någon form av park där biltrafik hörs i bakgrunden, Zeus´ blixtar består av böjda och silvermålade armeringsjärn, Herkules pratar med kraftig, österrikisk brytning och agerar lika självklart som en vedklabbe. Var och varannan scen går ut på att Herkules ska riva av sig skjortan eller begå någon omotiverad styrkedemonstration. Slagsmålet med den förrymda ”björnen” i Central Park är i sig en ensam anledning till att genast se denna pärla bland kalkoner, om ni inte redan har gjort det.

hercules_en_nueva_york_1970_1 Arnold Schwartzenegger presenteras i filmen som Arnold Strong…

herkules13053028471480821384_574_574 Olympen, strax invid en motorled…

Telia har äntligen lyckats skicka kanalerna till rätt lägenhet, alla apparater och fjärrkontroller verkar fungera och nu väntar jag på att jag ska återfå mitt telefonnummer. En räkning har jag däremot hunnit få redan, trots att tre första månader skulle vara gratis. Det postitiva i den här upplevelsen har varit det mycket trevliga bemötande som jag fått av framför allt den tekniska supporten och detta trots att min egen ton ibland har lutat åt det mera svavelosande hållet.

Ute är det strålande väder, det är vår i luften och riktigt varmt om dagarna, men kvällarna  är förstås fortfarande riktigt kalla. Det är lätt att lura sig själv och tro att det redan är vår och varmt, klä på sig för lite och frysa in i märgen så fort solen går ner. Men ljuset är på väg och jag känner mig piggare.

DSC_0714-50 Jag passade på att fota en del miljöer på Djurgården för att samla på mig material för digitala collage…

DSC_0741-50 Ett lustigt hus med påmålad dörr och påmålade fönster vid Waldemarsudde.

Och så målningen jag håller på med nu:

The Little Ghost Rider under progress 04 50 The Little Ghost Rider, in progress…

Vilket påminner mig om att jag borde fortsätta min genomgång av pop surrealism, lowbrow och horror art. Jag som tänkte göra det nu när jag var ledig och hade tid…som vanligt försvinner tiden bara iväg.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Film, goth, Inspiration, Konst, kultur, lowbrow, Okategoriserade, pop surrealism, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledighet och Projekt Telia III

 1. Kristian skriver:

  Tack för filmtips, har inte sett ”Hercules in New York” ännu även om jag läst om den ett flertal gånger.
  (Verkar konstigt nog som om MST3K/Rifftrax-gänget inte har hunnit med den.)

  • Susanna Varis skriver:

   Vilka är de? (MST3K/Rifftrax)
   Ja, du bara måste se Herkules in New York om du uppskattar en högklassig kalkon… :D

   • Kristian skriver:

    Mystery Science Theatre 3000. Startade lågmält i slutet av 80-talet. Än mer okänt än Star Trek, gissar jag.

    En man och hans två robotkompisar sitter på en satellit och tvingas av en galen vetenskapsman att titta på diverse dåliga filmer. För att hålla modet uppe ger de sarkastiska kommentarer. Joel (senare Mike) och robotarna placeras i siluett framför filmen. (Eller vad det heter när det är bakifrån.) Främst hyfsat familjevänliga B-filmer, ofta scifi eller stora monster (Amerikanskt 50-tal eller de Japanska varianterna.)

    Skämten kan gälla
    * ingeting händer – ”You know, I hope they stay underwater for a really long time, and nothing happens, and we get to see every moment of it.”
    * ljud – ett par överdrivet klapprande skor på filmen ger kommentaren ”giddy up, giddy up, giddy up, let’s go!”
    * bild – ”Filmed through chocolate milk!”
    * regi – Alla i scenen tittar nästan men inte riktigt på en jättespindel utanför bild: ”You know, that spider’s really neat, but there’s something really interesting on that wall over there.”

    Tidiga avsnitt inleddes med en kortfilm, antingen en ”serial” som Commander Cody, eller en upplysnings/reklamfilm. (Se Prelinger Archive. Här är ”Mr B Natural”, en av klassikerna: http://www.youtube.com/watch?v=Np9eflhMx08)

    Tyvärr har inte allt kunnat ges ut efter den ursprungliga sändningen på TV eftersom det är för svårt eller kostsamt att få rättigheterna till ursprungsfilmen. (Gissar att hälften av de 200 avsnitten finns på DVD för närvarande.)


    Därefter:
    Rifftrax är en virtuell version där några av MST3K gänget ger ut extra ljudspår med kommentarer. Har en högre utgivningstakt eftersom de inte behöver skaffa rättigheter från den som äger filmen. Mer inriktat på nyare filmer. Casino Royale blev tämligen uthärdlig med ett Rifftrack.

    Cinematic Titanic är en vidareutveckling med de kvarvarande (eller ursprungliga, beroende på hur man ser det) från MST3K, där de deltagande står framför filmen.

    (Över 2000 tecken. Beklagar. Har förkortat litegrann.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.