Projekt Telia del II

telia141488__468x_china-quality-repairs-on-utility-pole-001 Det är en fnurra på tråden någonstans…

Nu har vi besökt teliabutiken nere på stan och berättat dels vad vi tycker om överflyttningen och hur det (inte) fungerar hemma hos oss. Tyvärr är inte teliabutikerna till för någonting annat än att sälja nya abonnemang och expediten kunde enbart bistå oss med telefonnummer till kundtjänst respektive support.

Efter en timme i telefon med först support framkom följande: mitt telefonnummer, som jag skickat in en fullmakt om att flytta över till Telia från C-sam för någon vecka sedan, finns hos något som heter Vox telecom. Supporten kunde dock inte skicka en begäran på en överflyttning, det måste kundtjänst göra. Efter att även ha krälat runt under och bakom diverse byråer och öppnat luckor till ingångarna för kabeln, startat om modem och boxar, fipplat och fixat runt, är nu felet lokaliserat till fjärrkontrollen till tv-boxen. De tjänster som jag hade beställt var inte inkopplade i min lägenhet, utan någon annanstans. Nu är de förhoppningsvis inkopplade i rätt lägenhet. Hyresvärden har för teliatjänsterna använt sig av lägenhetsnummer som var aktuella under förrförra fastighetsägaren och inte de som numera är officiella, så det krävdes lite detektivarbete. Vi kommer att få en ny fjärrkontroll inom 2-3 dagar.

Efter en timme, när vi var klara med tv-delen, kopplades jag vidare till kundtjänst för att reda ut vad mitt telefonnummer gör hos Vox telecom. Jag blev lovad att numret skulle vara inkopplad nu på torsdag. Fortsättning följer…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, Okategoriserade, politik, teknik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Projekt Telia del II

 1. Toklandet skriver:

  Visst är livet ljust och härligt när allt funkar som det är tänkt? ;-)

 2. Bashflak skriver:

  Jag har en smart-TV för 13.000 kr som blir stendum om man ska koppla den till internet. Ingen plug and play där inte.

 3. Ulf Holmén skriver:

  Monopolistföretag förnekar sig aldrig. Att det dessutom är statens ”fina” och ”föredömliga” företag som går i bräschen för en mer ”etisk” och ”kundanpassad” företagsfilosofi som borde utgöra ett landmärke för andra mindre ”moraliskt ansvariga” företag (läs privata), gör ju det hela än mer pikant. Att samma nämnda företag bör omnämnas med helt andra ord, det saknar betydelse för staten är ju alltid god i Sverige. Särskilt om man står till vänster kan ju aldrig statens misstag och tillkortakommanden, beskrivas med rätt ord. Alla som förordar att staten ska äga allt borde med andra ord skaffa sig en bullshitometer, den kommer garanterat att ge maximalt utslag så fort de själva öppnar käften. Verkligheten ser nämligen helt annorlunda ut Svenne.

 4. Fugen skriver:

  Felia…..
  say no more, tur att man kan välja själv i den frågan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.