Angående Borgs plötsliga kvoteringsiver

Ja, jag vet, nu är jag på det igen…men denna gång med ett litet ljus i mörkret.

borg_1025248c Anders Borg. Foto: Scanpix

Finansminister Anders Borg kom som bekant i förra veckan plötsligt ut som en kvoteringsförespråkare. Alliansen liknar mer och mer en något högerorienterad socialdemokrati. Maria Ludvigson på SvD har i den här artikeln sammanfattat väl hur jag också resonerar kring detta.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Angående Borgs plötsliga kvoteringsiver

 1. Jonte skriver:

  Maria Ludvigsson känns som den enda riktiga liberalfeministen i detta land. De så kallade ”liberala” feministerna inom exempelvis Folkpartiet har ju anammat den socialistiska radikalfeminismen.

  Faktum är att äkta liberalfeminism är i princip samma sak som jämställdism. Lika rättigheter och ingen diskriminering, hur utfallet blir ska man sedan inte styra utan människor ska få välja själva.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, men jag undrar om feminism snart överhuvudtaget är ett användbart begrepp om man vill tala om människors lika värde och rättigheter…

   • Jonte skriver:

    Tveksamt, begreppet har helt tagits över av de här genusfeministerna. Inom alliansen finns knappt några äkta liberalfeminister kvar.

    Maria Ludvigsson skrev tidigare en annan lysande krönika om ämnet. Problemet för LUF ordföranden han debatterade med är att Uje Brandelius har helt rätt, den typ av feminism som alliansen och LUF har adopterat är mycket riktigt en typ av könssocialism.

    Sista stycket är verkligen spot on!

    http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/12/06/konssocialism-nar-v-far-bestamma/

    Vore alla feminister som Maria Ludvigsson skulle jag inte ha problem med att kalla mig feminist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.