Genusvetare som vet

genusvetare Jag roade mig med att bläddra lite på bloggen Feministbiblioteket och hittade denna, tvärsäkra kommentar av en doktor i genusvetenskap, Kristina Sjögren. Visst är det skönt när en genusdoktor kan förklara hur saker och ting ligger till?

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i böcker, feminism, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Genusvetare som vet

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Bruden bakom Feministbiblioteket är inte den smartaste feministen som jag har träffat på. Kristina Sjögren ger ett ideologiskt, inte vetenskapligt, svar som inte innehåller många droppar sanning. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt deras verklighetsfrånvända världsbild.

 2. Malte Skogsnäs skriver:

  Kan du inte fixa så man bocka i en ruta att man vill ha mejl om fler kommentarer på inlägget?

 3. MiT skriver:

  Måste vara skönt att bara ösa på utan att veta något om hur hjärnan fungerar eller vilka risker man tar med att experimentera. För det sorgliga faktumet är att INGEN av dem vet… Och det som andra vet bara bortser man ifrån helt medvetet när det inte passar in, precis som de norska genus”forskarna”, eller kanske ska man kalla dem träslöjdeleverna?, gjorde när verkligheten blev jobbig.

  http://toklandet.wordpress.com/2013/04/27/lite-om-varfor-jag-ar-emot-genusvetenskap/

 4. MiT skriver:

  Kommer du ihåg det här?

  http://www.susannavaris.com/blogg/2013/03/svt-play-och-vem-bestammer/

  Hon kanske förstås bättre om man läser det här

  https://twitter.com/CarolineGinner/status/328268789303095297

  angående att några på NRJ lurat en tjej med Bieber vilket är så enormt korkat gjort att man saknar ord. men jag vete fan vad medelålders vita män har med saken att göra?

  Oh vad förvånad man blir att just hon förvarade skitprogrammen… :-)

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, jag reagerade ungefär som du. Att lura den stackars tjejen var riktigt smaklöst och jag hade blivit jätteledsen t ex när jag var ett ungt ABBA-fan och någon hade gjort så. Idén kom ju från tjejens bror, men redaktionen på NRJ borde ha fattat bättre. Men det är beskrivande att ALL ondska, dålighet, smaklöshet och you name it som går att uppbringa, måste reflexmässigt förknippas med vita, medelålders män på DN Feminism.

 5. Pelle2 skriver:

  Om det som Sjögren skriver ovan är representativt för hennes forskning så blir i alla fall inte jag imponerad.Hon skriver svepande att Ströms teorier är sexistisk smörja.Pär Ström skrev ju bland annat om mäns diskriminering i lagstiftningen och de lagarna är ju ett faktum och inget Pär Ström hittade på. Hon bemöter ju heller inte Ströms påstått sexistiska teorier med någon form av fakta utan avfärdar allt som smörja.Som forskare borde hon väl veta hur man underbygger sin argumentation med relevanta fakta ?Fast hon jobbar ju inom genus”vetenskapen” så om hon känner att Ström har fel så är det ju så.Håller du inte med om det så är du en hatare och använder dig av härskartekniker:-).

 6. AV skriver:

  Ahh, argumentum ad titulum. Eftersom jag är doktor och forskare så har jag rätt. Jojo, så för att någon har fina titlar ska man genast lita på dem? Jag kan ju de här grejorna va, så du har fel och jag behöver knappast bevisa det för så okunniga och opålästa personer som ni.
  Problemet för henne är att det finns folk med ännu finare titlar, fler publicerade artiklar – i betydligt creddigare tidskrifter, som anser att hon har fel. Att hon baserar sin forskning på ideologi och filtrerar resultaten så de passar axiomen. Då borde ju hon i konsekvensens namn byta åsikt. Något säger mig att hon då istället pratar om att bryta maskulint hegemoniska hierarkier. Stringens i kraven på sig själv och andra är inte deras mest kända drag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.