Döm om min förvåning

…när jag hittar den här artikeln i DN Kultur:

artikel

Hur i hela världen har den kunnat slinka igenom genuskorrekturen? Att det sedan har utförts en studie, vid en sociologisk institution, som inte bekräftar axiomet om könsmaktsordningen får väl sägas vara en riktig nyhet.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Döm om min förvåning

 1. AV skriver:

  ”Man bet hund” är en nyhet.

 2. Kimhza Bremer skriver:

  Bra spanat! Ser ut som en väldigt liten notis för en så angelägen ”genusnyhet”…, men helt otroligt att den slank igenom. Peter Letmark lär möta många bortvända blickar i korridorerna de närmsta dagarna.

 3. Malte Skogsnäs skriver:

  Det här måste ju vara en världssensation.

 4. Ja, överraskande. Men artikelförfattaren kan inte annat än backa några steg genom att ge skulden implicit för snedvridningen på patriarkatet även om inte just detta nämns.

 5. enstillaundran skriver:

  Bra att det finns objektiva studier, men varför lägger DN en artikel/notis om missbruksvård på kultursidorna? Är det ett sätt att väcka debatt då budskapet strider mot kultursideläsarnas fördomar och genusperspektiv eller ansågs detta inte vara nyheter nog för A-delen?

  • Susanna Varis skriver:

   DN Kultur är tidningens främsta genuspolitiska instrument. Men innebörden av denna artikel följer inte riktigt den normala diskursen, förvånande nog. Det var länge sedan DN Kultur främst handlade om kultur. Kritiken går påfallande ofta ut på att recensera hur stycket/konsten/vad det nu är har lyckats med de könspolitiska ambitionerna (korrekt, feministisk linje fastställd av DN Kultur själva).

 6. Mia. skriver:

  Ett bra exempel på att det var relevant att sätta pendeln i rörelse men att den slagit över och att det just handlar om att få den i något slags mellanläge.

 7. Pelle2 skriver:

  Herregud, de kommer få sparken allihopa på den sociologiska institutionen . Hela bibliotek av feministisk forskning visar att kvinnorna alltid är de största förlorarna i alla sammanhang :-).

  Ja, DN,s högste genusideolog måste ha varit sjuk eller på semester :-)

 8. Ja, skandalöst att en uppenbart kvinnohatande artikel fått publiceras i DN Kultur. Ännu ett bevis för att den tidningen kontrolleras av Patriarkatet. Men den feministiska kampen för jämställdhet i svensk media går vidare…

 9. Jonte skriver:

  Var det den här artikeln Maria Sveland syftade på när hon nyligen beskrev svensk media som ett ”patriarkalt rövhål”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.