En vanlig dag på jobbet…

b20130523_150245 b20130523_150302 b20130523_150450 b20130523_150518 (1) b20130523_153527

Idag, i Citytunneln…det kommer bilder på mig där nere en annan dag… :) 

(Fotat med Samsung-platta och inte min systemkamera. Jag tycks aldrig ha den med mig när vi ska ner i tunneln…)

sonny01 sonny02-crop sonny03-crop Foton på mig: Sonny Johansson

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i En vanlig dag på jobbet, Okategoriserade, samhällsplanering, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på En vanlig dag på jobbet…

 1. Bashflak skriver:

  Bra grävt, som vanligt!

 2. AV skriver:

  Hittade du inte en massa jämställdhetsstrateger och genusvetare där nere? De borde väl vara de första att bryta den maskulina hegemonin i denna manliga bastion. Eller är det bara glassiga kontorsjobb som ska vara ”jämställda” månne?

  • Susanna Varis skriver:

   Nej, inte som jag kunde identifiera. jag tror inte att det skulle bli någon tunnel om de släpptes in i projektet: berget som det mörka, fuktiga, omslutade, grottformiga och borren som den penetrerande, hårda, avlånga utmanar ju ingen könsmaktsordning. Borren gör ju våld på moder jord och sådana, unkna könsrollsmönster med vidriga, manliga våldsideal ska vi väl inte behöva tåla i dagens samhälle? Kort sagt: berget måste fredas och då blir det ingen tågtunnel. Folk får sitta fast i tågköer och när de gör det har de desto mera tid att läsa undervisande artiklar i dagstidningar för att förstå hur den hemska manligheten förtrycker den änglalika kvinnligheten.
   I järnvägsplanen med flera dokument finns så klart genusperspektivet med. Att det inte jobbar några kvinnor med bergborrningen måste bero på att kvinnor kvästs till att tro att de inte vill borra i berg. Absolut inget annat.

 3. Pelle2 skriver:

  Lysande genusanalys i den sista kommentaren Susanna. Nästan i klass med jämställdhetsfeministern :-).

  Fina bilder från citytunneln också. Skall bli kul att åka i den !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.