Dagens blodtryckshöjare

alexandra_pascalidou_6_468

Om jag inte skulle ha som uppgift att rapportera om galenskaperna här på bloggen, skulle min DN-prenumeration för länge sedan vara avslutad. Dagens tidning är inget undantag, feminism och åter feminism, denna gången dessutom i en vulgovariant signerad Alexandra Pascalidou. Listan för mäns illdåd här på jorden kan nu utökas med den grekiska krisen och hanteringen av densamma.

”Krisen reducerar kvinnokroppen till både handelsvara och slagpåse. I Sydeuropa ökar prostitutionen, ensamstående mödrar utan andra försörjningsmöjligheter eller socialt stöd tvingas välja mellan att sälja sina kroppar eller checka in barnen på institutioner. Så sent som för en månad sedan lämnade en mamma i Messinia i sydvästra Grekland in sina fyra pojkar på polisstationen för att hon inte längre hade råd att försörja dem.”

[…]

”De är arbetslösa i högre utsträckning än männen, tjänar mindre, är oförsäkrade och tvingas mätta munnar utan medel. De drar hela lasset i hemmet, lider av stress och depressioner och tvingas hantera makar som förvandlar finansiell frustration till fysiskt våld. Skulle de mot förmodan få för sig att fly finns bara en enda kvinnojour kvar att tillgå i hela landet. Den ligger i Aten.”

etc etc

Jag vet inte om artikeln är värd att lägga någon krut på. Pascalidous trovärdighet som journalist är inte skyhög i mina ögon. Men i DN Kultur platsar allt som har en misandriskt bestänkt, feministisk vinkel.

Mera Pascalidou: Café

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Dagens blodtryckshöjare

 1. enstillaundran skriver:

  Som hon själv skriver:

  ”…lämnade en mamma i Messinia i sydvästra Grekland in sina fyra pojkar på polisstationen…”

  Sedan hävdar Pascalidou att kvinnan ifråga är det huvudsakliga offret. Hon problematiserar inte det faktum att fyra pojkar lämnas vind för våg av sin mamma!

  Jag undrar hur dessa pojkar kommer att påverkas av mammans beteende och hur det kommer att färga deras syn på kvinnor i allmänhet senare i livet – det är ju helt tydligt att de inte var värda ett bättre öde.

 2. Bashflak skriver:

  Kvinnor som misslyckas med försörjningsbördan prostituerar sig, män som misslyckas med försörjningsbördan hänger sig. Kvinnor drabbas värst, som vanligt.

 3. Kimhza Bremer skriver:

  Det är så bra att du bevakar galenskapen i DN! Det behövs (och du gör det så bra!). Jag förmår inte ens bläddra i den längre.

 4. Torbjörn skriver:

  Pascalidous har tydligen inga höga tankar om kvinnor. I hennes värld klarar kvinnor inte av att jobba i konkurrensutsatta sektorn och inte klarar de av att starta egna företag. Istället tycks hon anse att kvinnor behöver statens hjälp att försörja sig på offentliga jobb som betalas med skattepengar. Istället för att vara beroende av mannens inkomst tycker hon att kvinnor ska vara beroende av pengar från staten. Trist kvinnosyn tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.