Hakelius om den asexuelle södermannen

Johan Hakelius skriver om den asexuelle södermannen i sin krönika i Aftonbladet idag.

Tidigare bloggposter: här och här

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Hakelius om den asexuelle södermannen

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Skyll inte på feministerna? Nähä, då måste det vara männens fel som vanligt då. Det där jävla patrrrrrrriarrrrrrrkaaaaatet!

 2. Anders Senior skriver:

  Jag tyckte han var riktigt våghalsig, och stack ut hakan lite.

  ”De hade uppenbarligen inte trott att deras män skulle ta allt det där ­genuspratet på allvar. Det är ett rimligt an­tagande, om man har att göra med självständigt tänkande människor. Hur kunde de ha anat att ­deras män ­inte hörde till den gruppen?”

  Det där tolkar jag lite som, skyll dig själv, som lyssnar på skiten, och går på feministernas skitsnack.

  Däri har han tyvärr delvis rätt tycker jag, även om det är svårt att freda sig från att höra skitsnacket, betyder ju inte det att man måste köpa resonemanget!
  Åtminstonde inte som vuxen.

  Värre är det med (genus)indoktrineringen av våra barn, historierna från oss män brukar vara likartade, det tar ett antal år för oss att komma underfund med sanningen efter att vi slutat skolor och därmed undsluppit den värsta indoktrineringen, vi inser ett antal år senare sanningen när vi avprogramerats så sakteliga genom våra egna erfarenheter i livet utanför skolan.

 3. lavazza1891 skriver:

  ”I så fall har jag egentligen bara en synpunkt: skyll inte på feministerna. Som man bäddar får man inte ligga, kanske ni säger, men min sympati går ändå till ­kvinnorna på Söder. De är besvikna och frustrerade. De hade uppenbarligen inte trott att deras män skulle ta allt det där ­genuspratet på allvar.
  Det är ett rimligt an­tagande, om man har att göra med självständigt tänkande människor. Hur kunde de ha anat att ­deras män ­inte hörde till den gruppen?”

  Jag hänger inte med. Feminister menar ju att människor är ytterst formbara och inget är givet (eller ens troligt) av biologiska eller andra förklaringar.

  Menar Hakelius att feminister menar att alla människor eller åtminstone många människor har en kärna som står emot alla former av yttre tryck (så kallade ”självständigt tänkande människor”)?

  Eller driver han med feministerna?

  Vill feministerna verkligen ha makten? De verkar inte vilja ha så mycket makt att någon kan säga att ”det är resultatet av vad du har gjort”, utan verkar vilja ha lagom mycket makt för att varken behöva lyda någon eller ta ansvar för resultatet av deras handlingar. De värsta av dem är självömkande despoter, som vill ha absolut makt OCH evig offerstatus.

 4. JonasBsson skriver:

  ”De hade uppenbarligen inte trott att deras män skulle ta allt det där genuspratet på allvar.
  Det är ett rimligt antagande, om man har att göra med självständigt tänkande människor. Hur kunde de ha anat att deras män inte hörde till den gruppen?”

  Efter att ha läst de här tre meningarna minst 17 gånger så blir min slutsats att han klassar feminister och feministiska män som icke ”självständigt tänkande människor”. Eftersom det är midsommar så försöker jag hålla en positiv syn på allt :-)
  Glad midsommar!

 5. Pingback: För lust, inte fägring, stor | En stilla undran

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.