Kvinnors våld mot män

Enligt den officiella, feministiska diskursen existerar det ju inte manliga offer och kvinnliga utövare när det gäller relationsvåld. Det har varit en del fall på sistone, men idag skrevs om detta (observera dock att kvinnan är enbart misstänkt, inte dömd):

vald Artikel i Aftonbladet

Ett annat, 25 år gammalt fall, skrevs det också om idag: Artikel i Metro

Kvinnor är, som vi ju också vet, moraliskt högstående varelser som aldrig heller gör sig skyldiga till förföljelse, hat och hot. Och som sagt: manliga offer existerar inte.

Dessutom vet vi ju alla, att det enbart är män som misshandlar och kvinnor som blir misshandlade. Det kan vi till exempel se här och här.

Ett tragiskt, men bisarrt fall hände tidigare i år, då en kvinna kvävde sin man till döds med brösten: Artikel i Nyheter 24

Bara som en notis i kanten apropå detta med våld i nära relationer.

Tillägg: även detta fall med hot och trakasserier uppmärksammades nyligen.

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Kvinnors våld mot män

  1. Malte Skogsnäs skriver:

    Nationella Sekretariatet för Parapsykologi för bövelen!

  2. Oscar skriver:

    Om en kvinna mördas av en man blir det tidningsuppslag i dagstidningarna och kampanjer i Aftonbladet. Om en man mördas av en kvinna blir det en notis i tidningarna.

  3. Anna skriver:

    Om en kvinna mördar en man utgår man ifrån att hon gjorde det i självförsvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.