Lo Kauppi i högform

ab02  Humoristiskt på så många olika sätt. Faksimil från idag Aftonbladet/Wendela.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Lo Kauppi i högform

  1. Oscar skriver:

    Verkar inte fungera så bra i realiteten med tanke på söderhipstrarnas minskande sexuella aktivitet…… ;)

  2. AV skriver:

    Ahhh, så om man tycker som hon är man intelligent? Om man misstycker om hennes -ism är man ointelligent?
    Det visar inte på så hög bildning att blanda ihop begreppen intelligens och ideologi. Undrar om hon överhuvudtaget vet vad intelligens betyder? Man kan knappast beskylla Speer och Goebbels, eller Tatcher och Mao, för att vara ointelligenta. Undrar om hon ens vet skillnaden på intelligens och bildning?

  3. Pelle2 skriver:

    Är du kritisk till feminismen är du en hatare och Breivikare men är du positiv
    till feminismen så är du intelligent,sexig och åtråvärd. Ingen svartvit världsbild där inte ;-).
    Frågan är då hur det är med Figge Norling som hon är ihop med. Kommer han sluta som en söderhipster med helskägg, surdegsbakande och ge henne dåligt sex och kommer hon då fortfarande att tycka att han är åträvärd och sexig bara för att han är feminist ?

    För det utgår jag ifrån att han är. Annars kan väl inte Lo vara tillsammans med honom. Eller är han en patriarkal alfahanne och hennes syn på sexighet och jämlikhet
    gäller bara oss andra ??

  4. Mars skriver:

    Eh ja… Vad gör man inte för att slippa somligas uppmärksamhet. Jag låter i alla fall bli att vara radikalfeminist.

    Söderhipstern är tydligen bara en sida av problemet, men för extremisten finns inga mellanting http://machovanstern.se/

  5. Mars skriver:

    Och som jag brukar säga, det ett vanligt fel många gör är att missta högljuddhet och arrogans för intelligens. Vilken idiot som helst vara otrevlig. Att föra ett direkt samtal om sakfrågan kräver däremot intelligens.

  6. lavazza1891 skriver:

    Ja, jisses!

    Alla eller de flesta kvinnor attraheras främst av intelligens framför andra möjliga attraktionsfaktorer som utseende, status, makt, styrka och pengar.

    Feminism är det starkaste tecknet på intelligens. För varje intelligent person finns det en feminist som är mer intelligent och ingen feminist är ointelligent.

    Frågan är vad feminister använder sin förmenta högre intelligens till. De verkar inte ha några ambitioner att använda den till något som allmänt, och ofta även av dem själva, anses vara goda syften, som att skapa företag med många anställda eller arbeta i den konkurrensutsatta sektorn och betala mycket skatt.

    • Susanna Varis skriver:

      De använder den till att hitta nya, osynliga strukturer och maktsystem, som sysselsätter oändliga rader genusexpertis betalade med skattemedel.

      • Lavazza skriver:

        Så om större andel av befolkningen vore lika intelligent som feministerna, så skulle färre starta företag, arbeta i den konkurrensutsatta sektorn och betala skatt och istället ägna sig åt att hitta nya, osynliga strukturer och maktsystem, som sysselsätter oändliga rader genusexpertis betalade med skattemedel.

        Ja, det låter ju en hållbar lösning. ;-)

        • Fredrik skriver:

          Inte hållbart, men antagligen ganska smart.

          Om man lever i ett samhälle där valet är mellan en konkurrensutsatt tillvaro på knivseggen och en bekväm parasittillvaro som offentligavlönad ideolog så är det ju smart för individen att gå ’all in’ som kulturradikal eller feminist. Spendera dagarna med att dricka kaffe med sina vänner och klaga på att skatterna är för låga för det arbetande folket då mer resurser behövs för att försörja den ideologiska byråkratin. Det är såklart omoraliskt men knappast ett orimligt val för karriärsinriktade akademiker.

  7. Annika M skriver:

    Ser med oro på avsaknaden av riktig bildning och intelligens i Media och Kulturvärlden i Sverige. Jag känner mig lite otrygg när jag hör Lo Kauppi prata i TV med Journalister som bara lismar med…

  8. Roffe skriver:

    Stackars sextörstande Figge gör allt ”rätt” men får ändå inget.
    Ursäkta att jag raljerar lite över gränsen: Han kanske inte är intelligent nog!

    http://www.youtube.com/watch?v=UpfYqwNXELw

    Mvh/Roffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.