Män i kjol II

original

Foto från DN

Det har hänt förr, men nu har ett par manliga anställda på Roslagsbanan dragit på sig kjol igen. Shorts är enligt arbetsgivaren Arriva inte ett passande uniformsplagg.

Flera män i kjol här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i genusvetenskap, jämställdhet, medier, Mode, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Män i kjol II

 1. Pelle2 skriver:

  Det är konstigt att kjol alltid är tillåtet som en del av en uniform medan man oftast inte får ha kortbyxor. Det går att ta fram kortbyxor som passar som uniform. Ibland tar man fram argumentet att det ser inte snyggt ut med män i kortbyxor men gud skall veta att det finns kvinnor som man verkligen inte vill se i kjol heller…..

  • Susanna Varis skriver:

   Hos oss (Stockholmståg) har vi haft shorts som plagg. Det har funnits diskussioner och åsikter om att det inte ser snyggt ut även hos oss och just nu vet jag inte om de går att beställa. Långbyxor är inte roliga, särskilt om det blir 35-36 grader som vissa somrar. Jag tycker att man har rätt till en dräglig tillvaro temperaturmässigt även på jobbet.

 2. enstillaundran skriver:

  Jag undrar vad de har under kilten … genusgodkända hentrosor kanske.

 3. Pingback: Män i kjol III | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.