Notering i kanten angående problemformuleringsprivilegiet

Om ganska precis ett år kommer det att bli ”en stor feministisk händelse”, Nordiskt Forum, i Trädgården. Detta lanseras nu med en stor fest (idag):

 

kvinnolobby (Av någon anledning gick det inte att beskära bilden i nederkanten…)

Det handlar alltså om en feministisk händelse som mobiliserar alla som brinner för jämställdhet. Konsten att kapa åt sig problemformuleringsprivilegiet med andra ord. Det är feminister som brinner för jämställdhet, inga andra. Om man skulle mena några andra än feminister hade man kanske bjudit in någon, men jag kan inte på denna lista finna en enda person som skulle ha en avvikande omvärldsanalys än den rådande radikalfeministiska (eller åtminstone feministiska).

Sveriges Kvinnolobby presenterar händelsen på sin sida här

Andra bloggar: Toklandet

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Notering i kanten angående problemformuleringsprivilegiet

 1. robjoh skriver:

  Jag kunde kanske ha respekt för sådana här händelser om inte Maria Svealand bjöds in hela tiden. Hon har uttryckligen sagt att hon är för diktatur och vill tysta de som inte tycker som hon. Om feminismen tror på jämlikhet kanske de kan börja med att försvara rätten att få säga vad man tycker.

  • Susanna Varis skriver:

   Det sorgliga i kråksången är att man är inte intresserad av vad andra människor kan tycka eller tänka. Den rådande radikalfeminismen har sin sanning om könsmaktsordningen och patriarkatet och alla som inte delar den tron är nät- och kvinnohatare. Det är elitfeminismen som talar om för oss vad jämställdhet är och det är att kvinnor är alltid förtryckta och män är alltid förtryckare.

 2. Maria skriver:

  Brr, vilken lista!

 3. Pelle2 skriver:

  Det saknas ju några prominenta män
  Claes Borgström
  Inti Chavez Perez
  Kawa Zolfagari
  Borde kanske också lägga till följande kvinnor:
  Gudrun Schyman
  Tiina Rosenberg
  Margareta Winberg
  Lady Dahmer
  Kakan Hermansson
  Fanny Åström

  Med dom som föreläsare så vore väl skräckkabinettet fullständigt :-).

  • Susanna Varis skriver:

   Du ser att det tillkommer flera på listan? Dina förslag är nog rätt sannolika. My Vingren skulle också platsa. :)
   Också ganska talande att jämställdhet bäst beskrivs av 10 kvinnor och 2 män enligt feministerna. Jämställt så det förslår. (Fast å andra sidan är det ju i linje med den senaste, modifierade varianten av 50/50, dvs > 51 % kvinnor är bra jämställdhet.)

 4. Pelle2 skriver:

  Jag tänkte på My men lyckades förtränga HENS namn.

  Självklart är det ju så att det numera skall det vara minst 50 och helst hundra procent
  kvinnor för att jämställdhet skall uppnås. Det har hela bibliotek av feministisk
  forskning visat :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.