Aases bidrag till misandrin

…idag på DN Kultur kan läsas här.

”Gå hem och lukta på din man, du kommer garanterat att hitta  smygdiesel. Det är inte bara lantmännens självbild vi behöver undersöka.  Det är männens.”

Jag förstår inte riktigt vad det är som Aase har problem med. Är det att lasset körs in smidigt, fort och utan åhävor. Är det att Roger inte bryr sig om hästarna som står och glor? Är det dieseln? Vad i hela världen är problemet? Mer än att Aase ogillar män och manlighet rent generellt.

Aase kanske borde undersöka sin egen självbild och sluta upp med att ta plats i medierna med sina misandriska alster.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Aases bidrag till misandrin

 1. Anders Senior skriver:

  Att Aase har problem råder inga tvivel om, men varför drar hon in den stackars lastbilschauffören, som dessutom verkar ha full koll på läget?

  Som du själv tidigare skrivit, DN kultur förnekar sig inte…….

  • Susanna Varis skriver:

   Så är det ju. Jag begriper det inte alls, mer än att hon rent allmänt har problem med män och manlighet. Ja, DN håller misandrins fana högt, gång efter annan…

 2. bittergubben skriver:

  Verkligen en märklig text. Uppfattar det som att hon tycker manligheten/maskuliniteten som sådan är ett problem, och det är så självklart att det inte behöver motiveras; hon kan beskriva en ”machoman” och det är så självklart för henne att det är någonting stötande, att han borde be om ursäkt för sin manlighet.
  Då läser jag det som ”Han bor i en miljö där det inte finns någon anledning att dölja [maskuliniteten]”. Det säger en hel del om Bergs normala miljöer, att det är miljöer där det finns anledningar att dölja sin maskulinitet, att det är intoleranta miljöer där kvinnan är norm. Och hon vill att den intoleransen skall spridas överallt.

  • Susanna Varis skriver:

   Det där tänkte jag också på, att hon har just sådant utgångsläge som du beskriver. Jag hann aldrig formulera tankarna när jag skrev det här (hade jättebråttom), så tack för att du skrev precis det som saknades! :)

  • Jonte skriver:

   Kort och gott, hon träffade irl en man som inte skämdes för sitt kön och för sina typiskt manliga attribut. Det var tydligen en tillräckligt omtumlande upplevelse för att hon skulle skriva en krönika om upplevelsen trots att hon är på semester.

   Fascinerande egentligen…

   • Susanna Varis skriver:

    Det måste vara en riktig kulturkrock för henne att komma utanför Södermalm. Hon har väl flyttat ut på landsbygden för att leva sådant där ekologiskt moder jord-liv, om jag förstått det rätt.

   • Benjamin Srs skriver:

    Läste denna krönika först nu.

    Verkligen mycket talande för den intoleranta miljö som dagens postmoderna mediefeminister lever i.

    Vi vet ju inte riktigt hur mannen i fråga såg ut eller hur gammal han var men jag såg på en annan blogg att en del skribenter var inne på att hon kanske kände sig lockad av hans manlighet. Men det kan också vara så att hon fann honom frånstötande.
    Helt klart är det något med hans kropp som störde henne:

    ”[Han…] Tycker sig ha självklar rätt att fylla rum och geografier med sin kropp”

    Jag undrar hur Aase Berg menar att mannen i fråga skulle ha betett sig eftersom hon inte tycker att hans kropp har självklar rätt att vistas i det rum eller den geografi där den befinner sig. Hennes resonemang har mycket otäcka undertoner. Han är så manlig (eller alternativt så bonnig) så han har inte rätt att vistas där, trots att hon betalat honom för att komma dit med ved till henne. Ett riktigt motbjudande människoförakt utan tvekan. Skulle han ha bugat och skrapat med foten menar hon?

    • Susanna Varis skriver:

     Jag gissar att det hade varit fel på det sistnämnda också. Aase, precis som en del unga twitter-/bloggarfeminister hatar män, så enkelt är det (som någon konstaterade hos WTF/Toklandet).

  • Gösta Leonard Nero Bondesson skriver:

   Misandrisk, jag vet inte. Fröken Berg verkar i mina ögon mest förvirrad.
   Trots min omvittnad goda läsförståelse förstår jag vad texten handlar om eller vad frk. Berg vill säga med den. Har hon tittat för djupt i glaset?

   Tänk om hon levat under Hesselmanmotorernas gyllne era, innan dieselmotorerna gjort sin i lastbilsbranschen.

 3. Pingback: Dieselmännens kroppar « Toklandet

 4. Bashflak skriver:

  De värsta farhågorna besannas inte förrän hon kommer till insikt om att mannen luktar fitta. En främmande kvinnas dito dessutom.

  Allt annat är ofarligt. Garanterat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.