DN Kultur förnekar sig inte

Dagens misandriska tongångar i DN:

DSC_0210 Faksimil från DN

Man, medkännande och mänsklig. Varför en sådan rubrik? Är det av nyhetsvärde att en man är medkännande och mänsklig? DN Kultur spinner vidare på sin tveksamma manssyn.

Själva artikeln andas förakt mot män som uttrycker tankar om jämställdhet och i DN Kulturs fall torde det innebära de män som uttrycker feministiska tankar. För DN Kultur är jämställdhet samma sak som feminism.

Delaney har försvarat kvinnors rätt till abort och passerar på så vis som en god feminist DN Kulturs åsiktsfilter, dock med att man först räknar bort möjligheten till ”ideologiskt poserande”. (Intressant: har DN Kultur i Andreas Nordströms skepnad märkt att vissa feministiska män inte är helt ärliga i sin ideologiska övertygelse?)

Vad menar man med slutkommentaren ”Det är inte det sämsta”? Menar man från Delaney? Eller menar man överhuvudtaget från en man?

Deprimerande läsning. Kiosken nere vid station har slutat sälja tidningar. De innebär merarbete men mycket liten vinst. DN själva har föreslagit att jag ska sluta prenumerera på papperstidningen, eftersom utdelningen kostar så mycket. Jag kommer att övergå till enbart digital prenumeration. Där hittar jag inte den här artikeln. Kanske kommer galenskapen att avveckla sig själv.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på DN Kultur förnekar sig inte

  1. Jonte skriver:

    Får en känsla av att Andreas Nordström själv ägnar sig åt ”ideologiskt poserande”.

  2. Uffe skriver:

    Hur än en vit medelålders man beter sig, får feminister i Sverige det att se ut som om man hade orent mjöl i påsen och per definition är skyldig. Oskyldig eller ej har alltså inget med saken att göra utan hur man (läs: feminister) vill karakterisera en hel grupp. DN kultur är en av fanbärarna i denna tvivelaktiga och snusk-klubb och som förmedlare av nyheter gör man våld på en av journalistikens mest grundläggande regler – att verifiera fakta! DN och framför allt DN:s kulturavdelning bryr sig inte längre om att köra någon som helst faktakontroll, en ”sanning” är en sanning i det ögonblicket någon lärd person (läs: deras egna journalister) PÅSTÅR att det är en sanning som framförs. Därmed har den lätt absurda situationen uppstått att vem som helst som jobbar på ”en ideologiskt riktig” redaktion kan påstå vilka vansinnigheter som helst, medan en journalist i största allmänhet i varje fall förväntas att kunna underbygga sina fakta med någon form av bevis. Hattefnattsfästet på DN kultur är därmed ett faktum som man inte bortförklarar i första taget. DN kultur må tro på sina egna dumheter, få andra gör det. Den senaste dikeskörningen är just denna artikel du åberopar och inget har därmed förändrats. Det som möjligen kan utföra underverk är att någon person kommer på den radikala tanken på att byta ut den kader av personer vars extrema åsikter ventileras snart sagt varje dag. Troligen kommer nog inte detta att ens ske utan kvar står alternativ nummer två – upphör att prenumerera eller att läsa det som snart inte duger till annat än till toapapper i reserv. Sänd denna signal till DN och få dem att inse att något måste göras istället för att likgiltigt konstatera fakta och tro att ingenting förändras av att man agerar. Du som prenumerant är viktigare än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.