Konstnären Makode Linde misshandlad

Expressen berättar om att Makode Linde, mest känd för sitt konstverk i tårtform som bland andra kulturminister Lena Andersson Liljeroth bjöds på på Kulturhuset, har blivit misshandlad av en man i Strömstad. Av informationen att döma verkar det hela handla om hatbrott. Inskränktheten firar åter nya triumfer.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Konst, kultur, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Konstnären Makode Linde misshandlad

 1. Jonte skriver:

  Förbannat sorgligt, har själv drabbats av rasistiskt våld även om det var länge sedan nu.

  Skillnaden mellan mig och genusvänstern ligger inte i avskyn mot brott som dessa. Det är bara det att jag inte tror att kollektiv skuldbeläggning och konstant smutskastande av vita heterosexuella män är rätt metod för att komma till rätta med problemet.

 2. Genusföljaren skriver:

  Man får hoppas att det inte är en Wilks/Odell manöver a´la ”Wag the dog” bara?
  Tyvärr känns det ibland som om många av dagens media-personer på något sätt bara försöker marknadsföra sitt eget namn, snarare än att föra fram ett konstnärligt budskap?

  Nåväl, bara mina tankar, för 25 öre sisådär.
  MVH
  Genusföljaren

  • Susanna Varis skriver:

   Jovisst handlar det mycket om att marknadsföra sig själv. Konstnären är en produkt där dens persona ingår i många fall. Vet dock inte om det handlar om det den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.