Liljestrand hittar misandriska förklaringar

Angel-Wallpaper-angels-6144204-1024-768 Genomsnittskvinnan i Liljestrands värld.

I dagarna har det skrivits spaltkilometer om en urartad nollning på internatskolan Lundsberg och i en artikel i Expressen hittar Jens Liljestrand denna i dessa tider populära förklaringsmodell:

”Kanske är det därför den mest uppenbara aspekten av misshandeln på Lundsberg – maskuliniteten – faller mellan stolarna. Strykjärnsincidenten har inte skett på Lundsberg – den har skett på pojkhemmet på Lundsberg. Maskulinitet, inte pengar, är vanligen den styrande mekanismen när unga män i organiserad form utsätter varandra för pennalism.”

Varför söka efter förklaringar i bristande vuxenansvar eller andra, mera relevanta aspekter när det gäller mobbning, när man enkelt kan hänföra all ondska och all dålighet till ett specifikt kön; det manliga? (Utgår Liljestrand från sig själv när han först och främst tänker på en sådan förklaring?)

Liljestrand förklarar också i sann, feministisk könskrigsanda att kvinnor är det moraliskt överlägsna och det goda könet:

”Det fanns säkert goda skäl att stänga Lundsberg, men innan föräldrarnas klagande på ”kollektiv bestraffning” avfärdas som patetiskt överklassgnäll skulle jag vilja veta hur många flickor som misstänks ha varit förövare i de övergrepp, kränkningar eller andra övertramp som nu rullas upp. Tio? Fem? Min gissning är noll.”

Nej, flickor och kvinnor utövar aldrig någon våld och mobbar inte heller. Det goda, fina könet är så moraliskt överlägset och änglalikt att det antagligen skiter regnbågar och parfym i Liljestrands värld. Skribenten har antagligen aldrig hört talas om psykisk misshandel. Vad värre är, han sällar sig till kören som utan några skrupler gör sig skyldig till sexism genom att kollektivt anklaga alla som råkar tillhöra ett visst kön för dåliga beteenden som enstaka individer uppvisar.

Tillägg (130902):

Ett random exempel på representanter för det änglalika könet: Expressen

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, Okategoriserade, politik, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Liljestrand hittar misandriska förklaringar

 1. Pingback: Vad blir dörrmattornas motdrag « Toklandet

 2. Pelle2 skriver:

  Gammelmedia förnekar sig inte.De vill uppenbarligen inte ha några manliga,betalande läsare. Är det ett anställningskrav numera att man skall vara extremfeminist ?
  Antar att den gode Jens Liljestrand aldrig har gjort något dåligt i sitt liv och att han därmed inte skall räknas in i skaran av män som gör dåliga saker.
  Känns som om han har en riktigt brun,feministisk tunga…

 3. Bashflak skriver:

  Maskulinitet är egenskaper och beteenden hos män som gör heterosexuella kvinnor kåta. Jag skulle inte inkludera pennalism i den kategorin. Möjligen kan det räknas som ett ’shit-test’, där den som låter sig utsättas för pennalism inte är tillräckligt maskulin.

 4. Kimhza Bremer skriver:

  Jag väntade bara på denna vinkling av Lundsbergsdramat, inte alls förvånande att det blev Liljestrand som tog initiativet. Snygg spaning!

 5. Kimhza Bremer skriver:

  Och tack för hänvisningen:)

 6. Uffe skriver:

  Jens Liljestrand (vilket harmoniskt namn för övrigt, kanske dock inte lika harmoniskt till sitt innehåll) är knappast den första i världshistorien som snabbt förvandlas till en nyttig idiot som Lenin kallade dem. Månghövdad var den skaran av västerlänningar som reste till det nyskapade Sovjet och kom tillbaka för att beskriva vilket paradis stället var. De hade sett dansande barn på gatorna, de hade sett välnärda människor i både städer och på fabriker och de hade hört människor sjunga folksånger om revolutionens lycka. När det senare avslöjades vilket helvete stället egentligen hade varit med summariska rättegångar, avrättningar på mycket lösa grunder och utrensningar av i stort sett alla som inte stämde in i hyllningskören var antingen de nyttiga idioterna döda eller förnekade all kännedom. Hela västvärldens intelligentia (vilket skämtsamt ord i det sammanhanget) fick stå med brallorna nere vid fotknölarna. Några av dem hade dock medvetet blivit medlöpare eftersom de i gengäld fick en fördel, en belöning och det är väl i den kretsen vi hittar Jens Liljestrand. Vilken är din sold när du säljer ut ditt eget kön i vad som alltmer liknar ett könskrig? Bättre karriär med prospekt om än bättre tjänster i framtiden kanske? Eller en riktigt fet ryggdunk från alla elitfeminister när du träffar dem på krogen uppe på mediaträsket/feministfästet Södermalm, nej förlåt PK-malm (jag glömde tyvärr bort att ni marscherar där uppe)?
  Hur det än är med den saken Jens, så ser jag på dig med samma förakt som när jag tittar på de ljugtomtarna som en gång spred sina journalistiska och skriftliga lögner om Sovjetstaten. Dina skrifter bör alltså läsas med en spegel för att se allt spegelvänt där fel är rätt och rätt är fel.

 7. Mars skriver:

  Frågan är om det inte är brist på maskulinitet, som det handlar om. Pojkar som beter sig som småpojkar, men med den vuxnes befogenheter, oförmögna att ta det ansvar som kommer med ledarskap. De vuxna har lämnat dem (dubbelt i detta fall), de får uppfostra sig själva och andra.

  Vi vet att de feministiska männen har ingen aning om hur man ska bete sig heller. Senast igår handlade det om Martin Aagård, som sällade sig till raden av vänsterpersoner som ägnat sig svineri och som numera använder sin position att fortsätta bete sig som om han fortfarande befann sig på skolgården.

 8. Pingback: Kvällens bästa bloggpost | Häxanmexan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.