Löneskillnader

Får jag bjuda på ett stycke anekdotisk bevisföring (eller kanske snarare cherry-picking)? Inkomstskillnader är ju något som med jämna mellanrum anförs från feministisk sida som bevis för patriarkatets existens och man kan inte annat än återigen bli stum inför det grasserande förtrycket och diskrimineringen som, i det här fallet, amerikanska kändiskvinnor utsätts för:

forbes

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, Okategoriserade, pseudovetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Löneskillnader

 1. Pelle2 skriver:

  Eftersom det är en majoritet av kvinnor i inkomsttoppen bland amerikanska kändisar så får man gå över till förklaringsmodell nummer två i den feministiska teorin.

  Det är bara en kompensation för tusentals års av manligt förtryck av kvinnor och det är inte mer än rätt att amerikanska kändiskvinnor tjänar mer än männen ;-).

  Om du inte håller med om det så är du en vit,kränkt man :-).

  Skämt åsido så säger jag bara grattis till kvinnorna.De bevisar att det inte finns något glastak i den amerikanska kändisvärlden och marknaden har gett dom den belöning
  som den tycker att de skall ha.Se och lär svenska feminister !!

 2. Rick skriver:

  Det har i alla tider – åtminstone alla moderna tider – funnits en hel del framgångsrika kvinnor. Det är bara feminismen som försöker få oss att blunda för det, eftersom det inte passar in i deras enfaldigt gråtmilda världbild.

 3. enstillaundran skriver:

  Forbes har återkommande denna typ av artiklar. Jag skrev i juli om de kändisar som tjänade mest och det var liknande obalans till kvinnornas favör och inte ett enda ord om att detta måste rättas till. Inte heller nämndes ojämställdheten i de svenska tidningar som tog upp ”nyheten”, tex DN.

  Ofta är det Beyoncé (mäktigast artist) eller Angelina Jolie (tjänar mest i Hollywood) som får vara ledfyr i den feministiska revanschistiska kampen.

 4. Pingback: Feminismens Flagellanter | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.