Facebookreklamens fantastiska värld

rynkor

Reklamen på Facebook tilltar för varje dag. Den finns på kanten av startsidan, den dyker upp i nyhetsflödet i form av vänner, vars gilla-tryckningar för företag används i marknadsföringssyfte i formen ”Xx Yy gillar Mickes Mackor”, den finns i spel och applikationer och lite överallt. Det är säkert effektivt; 1,1 miljarder användare bäddar för en hyfsad spridning. Du har alltså rätt bra möjlighet att synas och få fram ditt budskap för en stor läsekrets.

Därför är det förbryllande att till exempel Janes House ovan väljer att köra reklamen smidigt översatt av google translate med ett resultat från helvetet. Anmärkning mot rynkor? Fyller man i en blankett och skickar den till Janes House…? Vem är denne lokala mamma som avslöjar 35 SEK tips om borttagning av veck…? Är det månne den lokala mamman på bilden? Vad har en groteskt överdimensionerad fiskmun med borttagning av veck att göra? Vilka veck är det som den lokala mamman främst arbetar med; veck på kläder eller gardiner kanske…? Frågorna hopar sig. Resultatet har hur som helst shokeeravat allmänheten. (Fiskmunnen torde nog åtminstone ha den effekten på densamma…) Kanske hade den lokala mamman på bilden väldigt många veck runt munnen och blåste upp dem till bristningsgränsen…? 898 personer verkar dock gilla det hela.

Märkligt. Mycket märkligt.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Kuriosakabinettet, medier, Okategoriserade, Say whaaat...? och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Facebookreklamens fantastiska värld

  1. Pingback: Facebookreklamens underbara värld del 2 | Susanna's Crowbar

  2. Rick skriver:

    Det där ser ut att vara en sådan där uppblåsbar sexdocka. De har inga rynkor heller. Det är förstås lite tragiskt om någon lokal mamma uppfattar sig som en sexdocka, men det är något med självförtroendet i sådana fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.