Bisarra skönhetsbehandlingar från förr

Människans vilja att pynta sig och vårda sitt utseende har under tidernas gång tagit sig en del bisarra uttryck. I denna artikel i Femalemag kan ett antal minst sagt märkliga skönhetskurer beskådas. Vad sägs till exempel om denna ansiktsmask:

article-2358512-1AB6156B000005DC-494_634x809_0 De iskubsliknande behållarna fylls med vätska och kyls ner i frysen, varpå hela anordningen monteras ovanpå ansiktet. 

Eller denna:

article-2358512-1AB35C5C000005DC-673_634x742 Avlägsnande av fräknar medelst koldioxid…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i foto, historia, kultur, Mode, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Bisarra skönhetsbehandlingar från förr

  1. P skriver:

    Den där CO2 behandlingen ser ju ut att ha rent motsatt resultat. Är du säker på att det inte är taget från en audition för STDS9?

  2. Trollan skriver:

    Oj, ja, det såg inte så roligt ut. Även om jag har lidit av mina fräknar i många år så tror jag att jag skulle skippa det försöket :)

    Men jag tänker lite på hur man på den tiden skulle se på dagens behandlingar? Spruta in nervgift i pannan? Eller Restylane i läpparna?

    • Susanna Varis skriver:

      Sant. Forna tiders kvicksilver och arsenik för kosmetika har sina moderna motsvarigheter i extrema metoder. Deras ursäkt är ändå att man i många fall inte var medveten om farligheten.

  3. Leif skriver:

    Sanslös bild…jag associerar till lekar av sexuell karaktär. Kan jag ärligt sno bilden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.