Dags att bege sig…

konsth_sormland2013_453

…till Sörmlandssalongen 2013 i Södertälje Konsthall! Vernissage idag 13 – 15! Jag och ett gäng andra konstnärer ställer ut över sexhundra verk och en hel del är till salu, så drick upp morgonkaffet nu och åk hit!

Lördag 28 september är det vernissage på SÖRMLANDSSALONGEN 2013 i Södertälje.

Årets Sörmlandssalong – 2013 – är den 53:e i ordningen och den 11: e i Södertälje.

Till årets Sörmlandssalong har 141 sörmländska konstnärer lämnat in tillsammans
641 verk. Av dessa inlämnade verk antog juryn 61 konstnärer som tillsammans får visa 213 verk.

Jury har varit: Ricardo Donoso, Stefania Aranka Sir och Rigmor Persson.

SÖRMLANDSSALONGEN – Så började det
Sörmlandssalongen tillkom genom samråd mellan landskapets större konstföreningar; Eskilstuna Konst-förening, Nyköpings Konstförening och Västra Södermanlands Konstförening i Katrineholm.

I ett första skede beslutades när och var de tre första utställningarna skulle vara; Eskilstuna 1960, Nyköpings 1961 och Katrineholm 1962.

Utställningarna förlades till hösten för att inte krocka med de riksomfattande vårsalongerna i Stockholm. För att utställningarna skulle uppfattas som ett uttryck för Sörmländsk konst bedömdes det nödvändigt att utesluta de delar av landskapet som låg inom det som betraktades som Stor-Stockholm. Vilket förklarar varför Södertälje inte var med från början. Bakgrunden till att Södertälje kom med 1973 har inte kunnat klarläggas, så långt.
(Text från Södertälje Konstförening Utställningar)

Mitt evenemang på Facebook här

Om du drabbats av böldpest, råkat nacka dig själv eller om huset brunnit ner så kan du få uppdateringar här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, Konst, kultur, Okategoriserade, Sörmlandssalongen 2013, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.