KTH:s fyrverkerikonsert 2013

Igår kväll var det KTH:s årliga fyrverkerikonsert på borggården vid Valhallavägen. En månghövdad och hugad lyssnarskara fick höra Händels fyrverkerimusik dirigerad av Gunnar Juhlin och framförd av 150 musiker ur ett antal olika ensembler (KTH:s Akademiska Kapell, Nacka Symphonic Band, Postorkestern, PromenadorQuestern med baletten Paletten, Upplands-Brosextetten och Vallentuna Blåsorkester.).

DSC_0556-50 DSC_0558-50 DSC_0561-crop-50 Publiken hängde tom ut genom fönstren…

DSC_0564-50 DSC_0566-crop Solisten Gentilia Pop på el-violin var imponerande.

gentilia pop Så här ser hon ut på en bättre bild…

Musiken var högst blandad med allt från Queen och Cole Porter till Händel och John Philip Sousa (Liberty Bell, signaturmelodin till Monty Python´s Flying Circus…)…

DSC_0567-50 DSC_0572-50 DSC_0574-50 DSC_0575-50 DSC_0576-50

En mycket pampig upplevelse som fick mig att le och skratta som ett barn! :)

Så här såg det ut vid uruppförandet:

RoyalFireworks

Wikipedia: Hand coloured etching showing the Royal Fire-workes and Illuminations in Whitehall and on the River Thames on Monday 15 May 1749. The occasion for which George Frideric Handel composed his Music for the Royal Fireworks.

The firework display was for the benefit of King George II of Great Britain to celebrate the signing of the treaty at Aix la Chapelle in 1748 marking the end of the War of Austrian Succession. Unfortunately, during the display, one of the fireworks landed on the pavilion of the Temple of Peace, igniting the several thousand fireworks inside and killing three spectators. 

Uffe tog några riktigt snygga bilder på fyrverkerierna också:

DSC_0353-50 DSC_0355-50 DSC_0364-50 DSC_0365-50 DSC_0366-50 DSC_0367-50 Foton: Ulf Holmén 

Undrar om inte en ny liten tradition har införts…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, konsert, Konst, kultur, musik, Okategoriserade, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på KTH:s fyrverkerikonsert 2013

 1. Dreadlock skriver:

  Besviken att Uffe inte bär sin Cramps t-shirt. Ligger den i tvättkorgen ?

  • Susanna Varis skriver:

   Den är tvättad och klar, men var inte på tur i rotationen. Han låter hälsa att han uppskattar många olika saker, däribland film och nu är det Godzilla-tishans tur. Han lovar att Cramps återkommer inom snar framtid.

 2. Pelle2 skriver:

  Snygga bilder !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.