Avdelning pinsamma bekännelser

Ja…jo…så här är det: jag har ju vid ett antal tillfällen gnällt om att jag aldrig fick en barbie av min mor som liten (barbie var kommersiellt skräp och antagligen en dålig förebild, troligen handlade det om knappa resurser också). Jag fick en mycket kvalitativ uppfostran och saknade aldrig exempelvis ritmaterial eller böcker, men barbie – icke!

Idag är jag vuxen och tjänar mina egna pengar. Följdaktligen får jag göra som jag vill med dem. Ni anar kanske vartåt detta barkar och det är precis som ni misstänker: jag har inhandlat ett par dockor. Inte barbie dock, men en annan variant från Mattel: Monster High. (Rodnar)

Jag tänkte med andra ord nörda in mig på monster high-dockor. Visserligen har jag alltid haft en liten samlargen i mig och innehaft en hel del samlingar av olika slag. Några av dem har jag gjort mig av med, men vissa (som ex vis samlingen med Marilyn Monroe-vykort) har jag kvar. Monster passar mig perfekt och dockorna har en slags goth/pop surrealistisk estetik. Dessutom är serien späckad med humor och jag har fallit som en fura.

Mina första exemplar blev figurerna Draculaura och Catrine de Mew…

DSC_0774 Draculaura (dotter till Dracula) med sitt lilla husdjur Count Fabulous och den konstnärliga Catrine deMew, dotter till werecats.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i goth, kultur, Kuriosakabinettet, Marilyn Monroe, Mode, Okategoriserade, pop surrealism och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Avdelning pinsamma bekännelser

  1. Annika M skriver:

    Underbart att släppa fram barnet i sig!!

  2. dolf skriver:

    me like. behöver du någon manlig figur också kan du inhandla Rorschach från Watchmen!

  3. Måns skriver:

    Kul att tjejerna har ”anti”-alternativ (var kanske tur att de här inte fanns när
    de begav sig? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.