Omröstning om det blivande bokomslaget

Jag har skapat två förslag för ett bokomslag och nu vill författaren, förläggaren och jag gärna veta vilket av dem ni föredrar. Vi kör en omröstning helt enkelt. Boken heter Den Gamla och Edens Lustgård och är författad av Vladimir Oravsky. Den ska komma ut i julhandeln. Rösta genom att skriva i kommentarerna vilket du föredrar! (OBS! Den stora ängelns hand kommer att se ut som den på nr 2 även på nr 1, om det omslaget vinner. Glömde tyvärr ändra…)

rostning-text  Tack!! :)

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i böcker, Egna verk, Konst, kultur, lowbrow, Okategoriserade, pop surrealism, skräckkonst och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Omröstning om det blivande bokomslaget

 1. dolf skriver:

  jag gillar egentligen den högra ”dödsängeln” (eller vad det nu är) bättre än den vänstra, men den vänstra harmoniserar mer med omslaget i sin helhet. Så jag tror att jag får rösta vänster i det här fallet (tänker dock inte göra det till en vana att rösta vänster)

 2. Fnordspotting skriver:

  Spontant föredrar jag tvåan.
  Men det beror kanske på vad du vill representera. Tvåan känns mer strikt/stram/sträng, medan den ettan känns mer bohemisk.

 3. Casey Jones skriver:

  Jag röstar på nr 2. Men jag tycker vingarna är bättre på nr 1… :)

 4. Kimhza Bremer skriver:

  No 1 funkar bäst som bokomslag:-) Men båda bilderna är fina och spännande!

 5. JonB skriver:

  Nummer två. Bättre visuellt flyt, och en mer intresseväckande gestalt. De öppna armarna motsäger den stränga minen. Ond eller god?

 6. Kennet S skriver:

  Nr 1. Den vänstra har harmoni vad det både gäller form och färg, vilket den högra, nr 2, inte har.

 7. Jaroslav Suk skriver:

  No. 2. Säger mig mer, det mörka intrigerar.

 8. bernt lindqvist skriver:

  Omslag numero 2.
  Det är mest tilltalande och ”stilistiskt” vackert.
  Också något mer undanglidande, mysteriskt än handfasta 1:an.

 9. cwigerfelt skriver:

  Faler för Bild 2. Den har mest spänning mellan de bägge elementen, vilket jag också gissar är Vladimirs avsikt.

 10. Susanna Varis skriver:

  Tack för alla röster och bra synpunkter!
  Alla andra: det går fortfarande att rösta… :)

 11. Christer skriver:

  Svårt val, men jag röstar på n° 1 (den vänstra). Den känns mer aktuell i relation till skandaler i katolska kyrkan och t. ex da Vinci Koden. Detta kanske inte ar meningen men det skapar ett intresse. Bilden av en ängel har nog for ändrats över tiden.

 12. Maria skriver:

  Jag röstar pa ettan. Vackrare klädsel pa ängeln.

 13. Jag röstar på 2
  …även om 1:an är kul & intressant idé, så fastnar jag mest för 2:an…

 14. michael skriver:

  Ett bokomslag ska ju vara som en reklamaffisch som drar blicken till sig i bokhandeln vilket jag tycker nummer 2 gör bättre även om ängeln på ettan interagerar bättre med författar porträttet vilket jag gissar att det är så som bokomslag nummer 2 som konstverk där man tar längre tid på sig att studera verket nummer 1.

 15. Sara Granath skriver:

  Bilderna är ju i stort sett lika så det är inte mkt att rösta om.
  Dessutom bör väl omslaget spegla innehållet. Handlar boken i första hand om Vlado? I så fall passar båda lika bra.

 16. Måns skriver:

  Jag ändrar allas förslag till nr 1
  .. mer rödluvan ;)

 17. Anders Norgren skriver:

  Jag röstar på nr 1.

 18. enstillaundran skriver:

  Sorry om jag låter sur, vresig och allmänt elak, men…

  Jag har fått lära mig att inte försöka sälja in bokomslagsgrafik utan korrekta textelement (boktitel, förlag, författarnamn etc) och grafiska komponenter (streckkoder, logotyper, prisklasssymboler etc).

  Dessa inverkar på det totala intrycket och rubbar balansen i de visuella element som finns i dina fina bilder.

  Med andra ord: jag röstar på nr 1.

 19. Anders Pettersson skriver:

  Tvåan. Betydligt mer effektiv och talande. Ettans ängel ser ut som den hastigt & lustigt fått en överbliven vinterrock från frälsningsarmén…. ;) Och så gillar jag hur hon håller händerna.

 20. Grazyna Kulpa skriver:

  Röstar på nr.1

 21. Måns skriver:

  Nu läste jag igenom bloggtexten ordentligt, en bok av Vladimir Oravsky:Den Gamla och Edens Lustgård. Den titeln har en viss tyngd, svårt när man inte känner till mer om kontexten men jag börjar ana en annan ton… och den är mer nr 2. Översatt: om ängel 1 är ”välkommen” är ängel 2 mer ”nå”.

 22. Dreadlock skriver:

  Lite sent kanske med min röst – Tyckte bäst om nr. 1 . Först tyckte jag om nr.2 bäst eftersom jag gillade den gråskaliga manteln som ängeln bär. Sedan jämförde jag gesterna på de två figurerna och det var ju två helt olika scenarier. På nr. 2 hade redan något hänt , tyckte jag, mannen verkar eftertänksam eftersom han har (fått låna) en arm med tillhörande fingrar som tecknar eftertänksamhet. Men det fattas en hint om vad som kunde ha hänt.

  Nr. 1 tycker jag är bättre. Den fångar ett ögonblick precis när mannen blir varse om en ängels ankomst (i rummet?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.