Om den sk caremaskandalen

…finns det i dagens SvD en intressant artikel på ledarsidan:

”LO-basen Karl Petter Thorwaldsson använde den berömda blöjvägningen hela tre gånger i en radiointervju som exempel på vinstrelaterad vanvård. När LO presenterade sitt förslag om ”non-profit” visades en film, som framställde Koppargården som ett skräckboende.

Bara en månad tidigare presenterade Kommunals ordförande Annelie Nordström förbundets syn på välfärden med orden:

”Den 11 oktober 2011 dök de första tidningsrubrikerna om vanvård och blöjvägning på Koppargårdens äldreboende i västra Stockholm upp. För många innebar händelserna ett brutalt uppvaknande, men för oss i Kommunal kom det inte som en överraskning.”

Annelie Nordström låtsas som att hon inte vet att blöjvägning är bra vård och följer Socialstyrelsens rekommendationer. Kissvåta blöjor återanvänds ständigt, fast inte i äldreomsorgen, utan av journalister och politiska opinionsbildare.

Det är stötande hur LO:s största förbund fortsätter att svärta ner sina medlemmars arbete. I en bättre värld hade Kommunal avvisat de grundlösa anklagelserna om vanvård. Under mediedrevet sökte medlemmar förgäves Kommunals stöd. Och när arbetstagarkonsulten Hans Kilsved, som hade ett uppdrag för Kommunal, kom fram till att Caremaskandalen var falsk, då tog Kommunal avstånd från honom.”

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Om den sk caremaskandalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.