Karin ”Kakan” Hermanssons dödshot mot politiker

DSC_0822-50 Faksimil från Expressen 

Jag hittade (ok, köpte) Expressens skvallerbilaga igår och fann därinne en sk ”15 saker du inte visste om mig” med Karin ”Kakan” Hermansson. I artikeln framgår att nämnde Hermansson hotat riksdagsmannen och miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin till livet. Tydligen har man ”strukit ett streck över det nu” och jag beklagar att inte Fridolin polisanmält hotet. Mycket surrealistiskt att konstatera att en person med Hermanssons åsikter och som dessutom hotat förtroendevalda till livet ändå kan figurera som en uppburen medlem av kultur- och mediaeliten utan så mycket som en höjning på ögonbrynen. Men det är klart, här handlar det ju om det goda och fina hatet och följdaktligen blir väl dödshot mot en manlig politiker bara en beundransvärd gärning i det skruvade universum som den troende södermalmsfeminismen representerar.

Extra beklämmande är att konstatera att public service avlönar en person som Karin Hermansson. Här kan man läsa om SR:s uppdrag. Inget säger att en sexist eller en antidemokrat skulle kunna arbeta på SR, men man kanske kunde fundera på att för mångfaldens skull anställa även öppet kvinnofientliga personer och ge dem egna program?

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Karin ”Kakan” Hermanssons dödshot mot politiker

 1. dolf skriver:

  hon har också enligt bilden ovan haft ”en ej okej besatthet av Martin Frändesjö”, ”läser förresten bara kvinnliga författare” och ”använder ordet hen varje dag, flera gånger”. Jag är glad om jag slipper göra hennes bekantskap.
  Jag tror jag har sett Clockwork Orange nånstans mellan 10 och 20 gånger (spritt över ung 30 år), tycker den är lika bra varje gång. Men att ha sett Dirty Dancing 450 gånger!!! Människan är helt klart knäpp!

  • Susanna Varis skriver:

   Att en hipp och hyllad medarbetare på public service framför dödshot mot folkvalda politiker tycker jag nog är i en division för sig, men visst finns där en hel del knasigheter.

 2. AV skriver:

  Jojo, har man Andrea Dworkin som favvo är det klart var man står politiskt. Några goa citat:
  Only when manhood is dead – and it will perish when ravaged femininity no longer sustains it – only then will we know what it is to be free.
  (Manlighet är dåligt, feminitet är bra. Invandrares värderingar är dåliga, svenskhet är bra. Check!)

  Men are distinguished from women by their commitment to do violence rather than to be victimized by it.
  (Nevermind att de flesta offer också är män. De får väl skylla sig själva som är män?)

  ’Women’s fashion’ is a euphemism for fashion created by men for women.
  (Jo, men visst styrs hela modeindustrin av heterosexuella vita medelålders män som konspirerar fram ett ”mode” för att förtrycka kvinnor.)
  http://www.brainyquote.com/quotes/authors/a/andrea_dworkin.html

  Den har vi prioriteringarna. Att jobba på kvinnojour i Sverige skulle vara det viktigaste jobbet som finns? Tycker nog forskare och hjälparbetare som försöker lösa problem som HIV/AIDS, malaria, TBC, förlossningsdöd, stroke, diarré mm ligger snäppet upp på viktighetslistan. Men det är ju jag det.
  http://science.discovery.com/life-earth-science/10-deadly-diseases.htm

 3. Annika M skriver:

  Det är verkligen beklämmande, och ganska läskigt!!
  Att dödshota någon har blivit en cool grej! Att vara lite kriminell är nog ännu häftigare ??

  • Susanna Varis skriver:

   Det beror på förstås vem du hotar. Hotar du en kvinnlig politiker eller feminist så är du motsvarigheten till Breivik och ska spärras in, hotar du en manlig politiker så är det bara coolt. (För extra tydlighet: hot är förkastliga rent allmänt och extra allvarliga då de riktar sig mot förtroendevalda.)

 4. Ekvalist skriver:

  Helt otroligt. Det verkar som om ju mer hat Kakan vräker ur sig, desto fler medieuppdrag får hon. Ett tecken i tiden.

 5. Pelle2 skriver:

  Kanske dags för ett mejl till SR,s chef där man ifrågasätter hur de kan avlöna en människa som hatar halva mänskligheten och dödshotar politiker ..

 6. Adam Bek skriver:

  Fast frågan är om man skall ta den här människan på fullt allvar? Hon kanske mycket väl gör det själv men det är inte min poäng. Är man så skruvad som hon är så kan det vara hälsosamt att fundera kring om hon inte till viss del fått sitt jobb i media för att hon helt enkelt är så knasig att det i sig genererar ett intresse och därmed tittare, lyssnare, läsare. Vi när detta här och nu. Vi kanske borde sluta?

  Media har tagit freakshowsparametern till en ny nivå genom att utöka den till programlederi helt enkelt. Jag menar att även folk som inte aktivt funderar mediekritiskt uppfattar nog till viss del henne som en slags fånig björn som trampar sönder rabatter utan att ens märka det. Det är ju alltid trevligt att känna sig lite normal genom att skratta åt någon som helt uppenbart inte är det. Fast det är ju knappast någon pluspoäng till public service att de har sådana parametrar som utgångspunkt vid rekrytering.

  Men det där dödshotet vore intressant att veta mer om. Att hon hotade just en miljöpartist känns aningen oväntat. De är ju henpositiva menar jag. Gillar genusdagis och annat som kakan gillar. Men Gustav är förvisso man, det kanske räckte. Det man kan hoppas på är att hon gör något liknande igen, fast utan att någon kommer till skada naturligtvis. Man kan inte helt utesluta att hon skulle kunna bli farlig i fel situation, hon verkar ju sakna en del naturliga spärrar helt klart.

 7. Uffe skriver:

  Gammalt japanskt ordspråk: Söker du hämnd, gräv två gravar! Människor som kakan gör ALLA människor till förlorare inklusive hon själv. Att hennes ”goda och fina” hat får fritt utlopp det må vara hänt, kanske till och med ett tidens tecken som någon skrev tidigare, men hon är också en debattens dödsängel. För vem kan diskutera med en människa som förordar att du ska dödas utan pardon? Vem vill över huvud taget ta i en sådan människa med tång? Svaret kan bara bli ett tyvärr. Mediaeliten på Södermalm och deras kotteri för den hatideologi dom kallar feminism. Andra mer sansade och återhållna personer förstår (förhoppningsvis!?) att det enda man kan svara med är att Kakan har rätt att uttala sig i frågan men jag och alla andra sansade människor tar oss för pannan då hon över huvud taget öppnar kakhålet och kanske förstår gemene man (förhoppningsvis!?) vilka livsfarliga individer som nu frodas på extremismimalm tillika mediamalm. Upp till kamp, pennan är mäktigare än Kakans våldsteorier. Kakor är nämligen spröda, ord däremot odödliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.