Kakan Hermansson i farten igen

kakan1 Kakan Hermansson. Bild: Sveriges Radio

Jag brukar inte läsa Hermanssons blogg eftersom den inte för min del har något att tillföra, men slank in genom en länk på Facebook. Kakan, som nyligen håvat in ytterligare åtråvärt uppdrag i nöjesbranschen (i programmet Idol) försvarar sitt manshat på följande vis (späckat med de feministiska härskarteknikerna):

”Det är inte första gången feminism och feminismens strategier jämförs med rasism eller annan fascism. För att förminska feminismen (vilket behövs 2013 eftersom feminismen gör sig påmind) är det vanligt med dessa jämförelser, som tydligt kommer från människor som av olika anledningar inte velat, eller kunnat för den delen, sätta sig in i feminismen. Feminismen grundar sig på en reaktion av att vi lever i en könsmaktsordning, i ett patriarkalt samhälle där männen är överordnade kvinnorna, både som kollektiv och ofta på personliga plan.”

[…]

”Du förstår;  feminismen sparkar UPPÅT, och rasismen neråt. Vi lever i ett rasistiskt samhälle och normen är rasistisk. Dom två sakerna har ingenting med varandra att göra. Jag förstår på ett sätt din frustration i att inte förstå men det är klart att jag ska bistå med hjälp och förklaring.”

Jag tycker att Kakan ska passa på att sparka lite på uteliggarmännen vid Medborgarplatsens t-bana när hon glider förbi med sina feministpolare från mediasverige och påminna honom om att det är uppåt hon sparkar.

”Ponera; OM jag skulle hata män, vad är så provocerande med det? Tror faktiskt inte jag pratar om att jag personligen hatar män sådär jätteofta, inte på min blogg iaf. Men ok, jag fattar att det är svårt för dig. Ska försöka förklara det här med manshat så som jag upplever det: ofta handlar manshat om det stora kollektivet, att en ser strukturer och förtryck i kollektivet män mot kollektivet kvinnor. Men ofta syns det på individnivå också, precis som rasism eller homofobi, eller annat valfritt förtryck. Manshat är inte främmande för mig. Manshat är inte heller farligt. Kvinnor blir våldtagna, misshandlade och mördade varje dag. Och oftast för manssamhället inte gör ett skit för att förbättra vilkoren för dom som inte är vita, heterosexuella män.

Manshat är inget hot mot samhället, kvinnohat är däremot det. Det är kvinnohatet som sätter käppar i hjulet för kvinnor dagarna i ända, det är kvinnohatet som får de x tusen anmälda våldtäkter att slutligen bli bara nån fjuttig procent som går till rättegång och där, bara en ännu mindre procent av våldtäktsmännen som blir dömda.”

[…]

”Vad kvinnohatet främst gör är att separera kvinnor, krossa systerskapet och främja manssolidariteten. Manssolidariteten, där män backar män oavsett är roten till vårt samhälles förfall och är så starkt att även med det tyngsta medlet, feminismen, är det svårt att ta sig igenom. Svårast är nog att identifiera kvinnohatet. Vi är så vana vid att leva i ett förtryck, både kvinnor, män och transpersoner att det krävs en hel del för att ens förstå att vi lever i just DET förtrycket.

Så nä, lite manshat har aldrig skadat nån. Kvinnohatet däremot, det förstör allt.”

Ja, det finns alltså ett gott och fint hat och det riktas mot män och ett dåligt och skadligt hat som riktas mot kvinnor. Det verkar som om den osunda miljön och segregeringen på Södermalm börjar bli alltmer prekär. Fanatismen är långt gången.

”En annan grej vi måste prata om är att alla killar inte har snopp, det är en falsk sanning som är transfobisk. Könet sitter inte i kroppen utan i den sociala könsrollen. Och där menar du att det handlar om ett attribut som en inte kan välja själv. Alla har en chans och möjlighet att välja hur en vill utforma en könsroll. Män behöver inte vara sexister, dom kan aktivt tacka nej till att vara manstillvända och också vara feminster (dom killarna har jag valt in i mitt liv). Precis som att tjejer också kan tacka nej till sin könsroll och vrida och vända på den, möjligheterna finns, även om dom är jobbiga. Det krävs en del för att tacka nej tlll det som patriarkatet gav oss.”

Ja, Kakan kan sin postmoderna genussnömos utantill.

”Manshatet handlar om ett förhållningssätt, en överlevnadsstrategi tror jag. Precis som att jag inte umgås med rasister, vill jag inte heller umgås med människor som hatar kvinnor. Jag vill umgås med människor som är insatta i detta kvinnohatande samhället.”

Att Kakan vill umgås med lika ideologiskt indoktrinerade människor som hon själv förvånar inte. (O-)lustigt hur resonemanget tycks ge tolkningen att hatar du inte män så hatar du kvinnor. Men Kakan, din fanatism kommer bara att öka om du och dina kamrater på Södermalm aldrig får in syre utifrån.

”Jag tror att en del har samma tankebana som du, och jag lider med er. Det finns så mycket information att tillgå, t.ex. min blogg. Och du verkar ju ha kartlagt mitt liv, hur kan du då inte kartlagt mina åsikter. Manshatet är en obetydlig prutt i patriarkatet. För varje gång vi fokuserar på det, försvinner fokus på vad kvinnohatet gör med oss. Rasism och kvinnohat har båda strukturella grunder, där kan du börja dra paraleller.

Men att börja din dag med att jämföra manshat med rasism är något av det vidrigaste jag hört, du borde skämmas.”

Ja, vad ska man säga, ytterligare en hyllad och uppburen kulturpersonlighet har talat. Jag säger som personen som delat med sig av länken: Jag blir politiskt deprimerad.

Mera om Kakan ”män är som utvecklingsstörda barn” Hermansson härom våldtäktskulturen här och här.

Ekvalist om detta här

Toklandet om detta här.

Bashflak om samma här.

Jämställdhetsfeministern här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Feminism - referensinlägg, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, religion, TV och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

37 svar på Kakan Hermansson i farten igen

 1. Eric skriver:

  Det som stör mig är egentligen inte ”Kakans” åsikter, utan att någon som har sådana åsikter kan komma undan med dom och till och med bli någon slags mediekändis på köpet, med sitt kommentarsfält fyllt av entusiastiska hejarop. Klart att hon sprider hat när hela hennes omvärld belönar henne för det och hetsar henne att fortsätta.

  Ibland undrar jag hur länge Sveriges män orkar låtsas som ingenting. Förr eller senare kommer ju någon frestas att leva upp till feministernas förväntningar. Det är naturligtvis ingenting jag hoppas på. Men jag kan inte låta bli att undra om inte feministerna drivs av att testa gränser, ungefär som ett litet barn som håller på och petar på en huggorm för att se ifall den blir arg nog att bita.

 2. Bashflak skriver:

  Många blivande klassiker för Feministern att snappa upp där:

  ”Hatar du inte män, så hatar du kvinnor”

  ”Manshatet är en obetydlig prutt i patriarkatet”

  ”Det finns så mycket information att tillgå, t.ex. min blogg”

 3. Ekvalist skriver:

  Bra isärplockat!

 4. Pelle2 skriver:

  Det verkar ju ha brunnit totalt i huvudet på kakan. Eller så uppvisar bara symptomen på hur det är att vara en sektmedlem i extremfeminismens högborg Södermalm.

 5. Pingback: Så här kan man också se Kakans inlägg | WTF?

 6. Dreadlock skriver:

  Där fick ni kvinnliga jämställdister minsann på moppo …

  ” Män behöver inte vara sexister, dom kan aktivt tacka nej till att vara manstillvända och också vara feminster (dom killarna har jag valt in i mitt liv).”

  Det finns alltså män som kan bli invalda i feministernas systerskap så länge de avsäger sig sitt umgänge med patriarkatet och lämnar frivilligt ifrån sig sin tilldelade räkmacka. Alla dåliga vanor kan bli avhjälpta med lite beteendeterapi medelst feministiska doktriner .

  Hur låter detta för er tjejer på en skala ?

 7. Kjell skriver:

  Kakan och anhang PÅSTÅR att vi lever i ett rasistiskt samhälle. Vänta nu, menar hon inte sexistisk? Eller är feminism = antirasism? Förvirrat…

  Men oavsett vilket, så avskyr jag det här eviga tugget om att man minsann visst får (och ska!) sparka uppåt. Vilket nonsens! Kan man inte uppföra sig någorlunda civiliserat även om man anser sig förtryckt?

  Nähä, alla killar har inte snopp… och påstår man det är man elak (i det här fallet transfobisk). Vilken smörja.

  Den enda sanningen är den feministiska, hur ofta har man inte hört det? Den första ismen i världshistorien som är helt självklar och fullständigt korrekt. Suck…

  • Susanna Varis skriver:

   Och att sparka på män är ju per definition att sparka uppåt eftersom alla män vältrar sig i makt och pengar samtidigt som de förslavar och trycker ner de stackars moraliskt högtstående kvinnorna?

   • Kjell skriver:

    Just… Om man nu nödvändigtvis ska sparka på någon får man välja någon som gjort en illa, inte ett kollektiv, även om människorna i den gruppen (enligt vissa) skulle ha en större skuldprocent en någon annan grupp.

 8. Pingback: Många kloka ord för @Feministern att citera | Bashflak

 9. Bashflak skriver:

  Godkänt och granskat av självaste Gudrun, därmed den Svenska nutidsfeminismens officiella linje

 10. Kimhza Bremer skriver:

  Snygg spaning! Ja, det hela är så infantilt och dumt att det krävs en kraftansträngning att ens orka bemöta det. Men just att den radikala feminismens politiska företrädare, partiledare Gudrun Schyman, sanktionerar det hela och har mage att kalla hat för folkbildning…, ja, det visar för tusende gången varför det är viktigt att vi framhärdar i detta som vi försöker göra.

 11. Magnus skriver:

  Ja, inlägg som Kakans är ju mest någon sorts puckad ”intellektuell underhållning” (med stora citationstecken). Det är uppenbart att hon inte vill kommunicera med någon utanför sekten eller possen. Tråkigt bara att denna sekt numera omfattar ganska många inom svensk media.

 12. Jonte skriver:

  Mycket ”pepp” till Kakan i kommentatorsfältet, någon som är förvånad?

  Den svenska nutidsfeminismen är inget annat än en sekteristisk ryggdunkarklubb för narcissister med offerkoftementalitet, man skulle skratta om det inte vore för att dom trots all galenskap har stort inflytande på samhället.

 13. Bra Susanna, låt oss dra självgodhetens gudinnor ur deras uppblåsta gondoler.
  Kakan Hermansson är urtypen för den postmoderna analysmetodens tillskyndare. Det liknar någon sorts Orwellskt nyspråk. Helt omöjligt att diskutera eftersom allt vänds 180 grader. Är du inte med, är du emot. Kritiker kan omvändas eller fördömas men aldrig accepteras. Låt oss prata så att ingen förstår och sedan kallar vi dem för dumma och säger: LÄS PÅ!
  Noam Chomsky, humanisten och lingvisten ni vet, har satt mycket roliga ord på fenomenet. Jag översatte på min blogg, kolla! http://bit.ly/1aohEEZ

  • Susanna Varis skriver:

   Ska absolut kolla upp, tack för länken!

  • Magnus skriver:

   Chomsky är absolut tillämplig på sådant här, en annan som jag ofta kommer att tänka på inför detta följe är Karl Popper. Hans påpekande att teorier om världen som har inbyggda återkopplingar som gör att teorin i praktiken inte kan falsifieras oavsett vilka motbelägg man kommer med, t ex vissa former av psykoanalys: ”om du invänder emot mina förklaringar av det du tänker och känner visar det att du omedvetet gör mtstånd mot den tolkning som är sann, dvs min tolkning” – sådana teorier är i grunden inte vetenskapliga och ofta en form av vidskepelse. Eller fanatism.

   • Adam Bek skriver:

    Precis Magnus.

    Men naturligtvis är du helt chanslös om du försöker lägga dig på den nivån mot en sådan som Kakan. Vare sig hon eller hennes anhang har förmågan att ens ta in ett sådant resonemang.

    Det är som att diskutera med religiösa fundamentalister. Det går helt enkelt inte. Det leder inte till något konstruktivt.

 14. Pingback: Gudrun Schyman: manshat är folkbildning! Jämställdhetsfeministern instämmer. | Jämställdhetsfeministerns blogg

 15. Adam Bek skriver:

  Jag tyckte också denna fras var intressant:
  ”Män behöver inte vara sexister, dom kan aktivt tacka nej till att vara manstillvända och också vara feminster.”

  Speciellt ordet ”manstillvänd”. Det hon skriver är i princip att man skall avsäga sig sin ”tillvändhet” till män, så får man vara med i hennes sekt.

  Som så många varit inne på, detta är helt klart sektmentalitet och en slags religiös fundamentalism. De som hejar på i kommentarsfältet är jagsvaga människor med behov av en stor ledare. Allt är som vanligt helt enkelt. Jag tror det här kommer att utvecklas till en slags religion till slut. Alla parametrar finns där. I värsta fall blir det vår statsreligion, men jag undrar jag. Det kan inte hålla i längden. Det kanske blir en sak som vi kommer att skratta åt i framtiden. ”Kommer ni ihåg de där extremfeministerna…”

  Högmod går före fall….

 16. Pingback: Karin ”Kakan” hermanssons dödshot mot politiker | Susanna's Crowbar

 17. Uffe skriver:

  Pk-malmsfeministerna hatar män – check, marsch-på-kolonnfeministerna älskar att anklaga det ständigt närvarande men ack så illusoriska patriarkatet – check, alla män ska dras över en kam om de inte gör offentlig avbön och kastrerar sig i feminismens namn – check och till sist män ska göra avkall på allt, egendom, makt och det förverkligande som alla letar efter i sina liv – check. Uppfyller man denna normkriterie så är lyckan gjord på Pk-malm och man kan bli någon istället för att vara en nobody som kakan antagligen var i tonåren. Heder åt den som hittat sin plats i livet och gör det som man trivs med, men när det sker på andras bekostnad och med slag under bälten pratar vi en helt annan division. Kakan-divisionen som vi kan kalla denna är ett parallellt universum där rätt är fel och fel är rätt, där svart är vitt och tvärtom. Det är helt enkelt en verklighet så väsensskild från den som du och jag lever i att man kan börja undra var de får allt ifrån, men med de glasögonen kakan använder är allt möjligt och det gör henne extra otäck. De kretiner som inflikar sina lika hatiska åsikter på hennes kommentarsfält är krittret som följer flocken, kakan däremot har blivit en ledare för sin flock.

 18. Pingback: Intet nytt från Linderborg-fronten | Susanna's Crowbar

 19. Pingback: Snoppfri och lycklig… | Häxanmexan

 20. Pingback: Snoppfri och lycklig… – Hexanmexan "shake my hand?"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.