Kakan Hermansson igen

kakanSkärmavbild-2012-05-08-kl.-11.02.17 Kakan Hermansson

Det senaste bidraget i dj:n, konstnären och ”komikern” Kakan ”män är som utvecklingsstörda barn” Hermanssons insatser för ett bättre samhälle är låten Fula Killar, publicerad hos SR. (Var kan man avsäga sig nöjet att betala in licens?) Visst är det väl fantastiskt fräckt att ”tjejer vågar ta för sig” och ”tar plats”? Särskilt när det handlar om så här högkvalitativa kulturella alster?

Hermansson figurerade i förra veckan i en DN-artikel om att ordet ”man” borde ersättas med ”en” ”i kampen om jämlikhet” (ja herregud):

”Kakan Hermansson, medieprofil:

– Jag har redan ersatt ’man’ med ’en’. ’Man’ går att ersätta med allt, tror jag, men ’en’ gör saker och ting enklare och är könsneutralt. Tyvärr tror jag inte att ’en’ slår igenom på bred front. Människor är alldeles för lata, ointresserade och könskonservativa. Lägg till en stor del kränkta män.”

Jag halkade även in på Hermanssons blogg på Nöjesguiden. Där svarar hon på frågor från  läsare:

kakan2

Men det är ju, som vi numera vet, skillnad på hat och hat. ”Hatet” mot feminister är vidrigt, hemskt och ska helst förbjudas, hat mot män är fullständigt accepterat och eftersträvansvärt. Klatschigt och kaxigt till och med, feministiskt chict.

Kakan figurerade även i Nöjesguidens hen-nummer, som jag skrev om här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genusvetenskap, kultur, medier, musik, Okategoriserade, politik, TV och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Kakan Hermansson igen

 1. Bashflak skriver:

  Det är tydligen en man som skriver texterna. Eller en ’en’ ska det kanske heta?

 2. AV skriver:

  Hon verkar inte se sig så ofta i en moralisk spegel när hon med sexistiska uttalanden tänker motverka sexism. Det gick inte så bra för Malcolm X heller.

  Men hon verkar vara den som blev över när Steven Hawkins, Einstein mfl redan fått tilldelat sin visdom. Ungefär som den sista lilla ynkliga pannkakan som man får av sista lilla slatten smet.

 3. Bashflak skriver:

  Jag kollade på fler videor och jag tycker det är ganska hög klass på satiren, även när den är under bältet. Den om kvinnors sexköp i Afrika t.ex. Jag upprörs inte över innehållet, eftersom jag tycker den här sortens humor ska vara tillåten åt båda hållen. Jämför med t.ex. Eddie Meduza som jag bloggade om häromdagen. (Fruntimmer sa en ha å knulla mä). Han sa för övrigt också ’en’ i stället för ’man’, för att låta mer bonnig.

  Problemet är ju att det inte ÄR tillåtet åt båda hållen, det kommer genast in en massa maktanalyser och trams ifall nån gör som Eddie Meduza. Därför har jag lagt till videon i min länksamling ’Misandri 2013’, trots att jag egentligen tycker den är rolig.

  • Susanna Varis skriver:

   En kultuarbetare eller mediapersonlighet som kläcker ur sig att kvinnor är som utvecklingsstörda barn får nog se sin karriär gå upp i rök rätt omgående. Jag har inte så stor lust att se mycket mer av Hermansson över huvudtaget, men jag får väl ta och kolla ex vis den du nämner. Jag tycker att det ändå är rätt tveksamt att så konsekvent uttrycka sig nedsättande och hatiskt om en grupp människor och det tyder väl inte riktigt på att det enbart handlar om satir, snarare hat med täckmantel av satir. Men jag kan väl ha fel, jag är ingen expert på hennes produktion.

  • Jonte skriver:

   Jag tog inte heller åt mig av satiren, men dubbelmoralen är jobbig.

   Försök bara att leka med tanken på att två snubbar gjort samma låt fast om fula tjejer istället…

   Det hade blivit total kalabalik, toppchefer hade sparkats, twitter hade rasat och landets samlade mediafeminister hade sett det som ett bevis för kvinnohatet som genomsyrar samhället.

 4. Wagner skriver:

  Fula killar? Nu är hon ju inte så vacker själv och lika stor som dom andra två i ”bandet” tillsammans.

 5. Ekvalist skriver:

  Tycker till skillnad från Bashflak inte att klippet är kul. Eddie Meduzas andra låtar är kul, men ”Fruntimmer” var ett av hans bottennapp.

  Angående ”Kakan” igen: Tänk att SVT 2013 har chefer som uppmuntrar pojkhat, om så i munter skepnad. Hur länge ska det hålla i sig?

 6. Kimhza Bremer skriver:

  Lysande reflektion, Susanna! Nog är det så att olika typer av manshat och mansförakt är både uppskattat och uppmuntrat i Public Service och många traditionella medier (och universitet). Det är egentligen ofattbart, särskilt när det drabbar de unga, osäkra pojkarna rakt i ansiktet. Minns att 3 av 4 unga som begår självmord är pojkar.

 7. Ulf Holmén skriver:

  Dags för ”kakan” att gå i lite gruppterapi kanske för att bota sina våldstendenser? Hon kan kanske med nöd och näppe inom lagens råmärke ro i land det så länge hon bara håller sig till ord, men jag skulle nog varmt rekommendera henne att genast ta kontakt med en lämplig grupp innan ord går till handling. Man får ju vara glad för det lilla när till och med hon tycker att det inte är okej att ”skjuta svinet”, men bara att nämna nåt så dumt tyder väl på att det bara är en tidsfråga innan hennes uttalande är bortglömt. Stackars ”kakan” har länge arbetat på att kvalificera sig som en ”skrikfeminist” och ”vulgärdebattör”, men trösten lär bli söt och ljuvlig. Du förstår ”kakan”, ingen har någonsin i världshistorien lyckats med att väcka sympati för sin sak genom att vara fientlig, våldsam och vulgär. Bader-Mainhoff försökte sig på detta trick med allehanda uppseendeväckande saker som attentat, men det dom räknade med nämligen att arbetarklassen skulle resa sig gick helt fel och istället vände sig denna MOT gruppen. Så grattis ”kakan”, du håller med dumma och ogenomtänkta uttalanden på att stöta bort allt av medkänsla för den sak du säger dig vara en företrädare för.

 8. Pingback: Feministisk könsrock | Bashflak

 9. Pingback: Kakan Hermansson i farten igen | Susanna's Crowbar

 10. Pingback: Öppet brev till chefredaktören för svenska ELLE | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.