Doris Lessing om den moderna feminismen

Doris Lessing

Doris Lessing

Ekvalist skriver i detta utmärkta inlägg om den kritik som den nyligen avlidna författaren och nobelpristagaren Doris Lessing riktat mot den moderna feminismen. Mycket läsvärt!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet, kultur, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Doris Lessing om den moderna feminismen

  1. Ekvalist skriver:

    Tack för länken och omdömet!

  2. Uffe skriver:

    Ja, tystnad kan också vara talande ibland och relativt tyst är det så fort feministerna öppnar munnen. Visst finns bloggarna på nätet och dom är jag tacksam över, och visst finns kommentarerna som talar protestens språk och det är bra men det är inte de jag pratar om. Nej, jag talar om den ”vanlige” mannen där ute. Han som jobbar till han stupar, han som kräver lite igen förutom lite uppskattning men som fortfarande möts av det kompakta förakt som bara en feminist av idag kan uppvisa. Inte hörs byggnadsarbetaren Jerker Brattwall skrika i högan sky när han får höra att han per definition är en del av förtryckarmekanismen bara för att han är man när han i själva verket är en rätt timid typ. Inte heller hör vi lagerarbetaren Sverker Klintbråck protestera hej vilt när hans dotter kommer hem från dagiset och hävdar att hans roll i samhället är att vara en självklar del av den patriarkala strukturen när det i själva verket är så att hon har blivit hjärntvättad av den genuspedagog som nyligen har anställts.
    Det är enligt min därför dags att höja tonläget i debatten för att väcka de människor som i sin vardag går omkring som om de snarare var en del av den stora sömnen, än att vara en del av det ondskefulla patriarkatet.

  3. Roffe skriver:

    RIP Doris Lessing.

    En av de få feminister jag känner respekt för.

  4. QED skriver:

    Genusvetaren som nyligt skrev en Understreckare i SvD om Doris Lessing nämner inte hennes kritik av modern feminism. Inte så konstigt kanske.

    http://www.svd.se/kultur/understrecket/svd-valjer-understreckare_8448316.svd?sidan=16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.