Lördagsläsning

En mycket bra och hoppingivande text från Anna Brodow Inzaina rekommenderas som lördagsläsning!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Lördagsläsning

  1. Pelle2 skriver:

    Ja,det var en mycket bra text. Hoppas att vi snart lämnar extremfeminismen och postmodernismen bakom oss och går vidare mot ett mera tolerant samhälle.

  2. Magnus skriver:

    Gudrun Schyman, en person som alltid hittar de rätta och väl övervägda orden, förklarade under ett föredrag i Lund på lördagen att världen (och Sverige) knäar under den patriarkala pandemin:

    ”Vi är drabbade av en patriarkal pandemi. Fler kvinnor dör av mäns våld än av någon epidemi!”

    http://www.sydsvenskan.se/lund/schyman-talade-om-kvinnovald/

    Verkligen smart sagt. Fast talar hon om världen eller Sverige? Det är egentligen lika snett vilketdera – handlar det om världen i stort har hon fullständigt blött på fötterna om hon hävdar att det skulle vara fler dödsoffer för kvinnomisshandel, överfall, trafficking etc än antalet kvinnor som dör av malaria, kolera, influensa eller aids. Om det är Sverige hon syftar på så har vi visserligen inte stora, fritt härjande epidemiska sjukdomar av den arten längre, men cancer eller hjärtsjukdomar dödar i en helt annan skala än de mest envetna hustrumisshandlare eller våldtäktsmän.

    Med Gudrun lär FI gå mot en ny vår…

    • Susanna Varis skriver:

      Pandemi schmandemi, så noga är det inte när man ska skapa klatschiga slagord för feminismen. Alla män är ju ändå bara talibaner så vem bryr sig om man skarvar lite för den goda sakens skull?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.