Julinteriörer och Krampus

Som bekant så var vi i Wien i början av december. I Österrike finns utöver St Nikolaus en figur som heter Krampus (som uppbär betänkliga likheter med djävulen):

krampus I Österrikisk tv sitter man i en panel med psykologer och diskuterar hur man bäst hanterar sin krampusrädsla och visst, vissa av de figurer som syntes i rutan skulle man inte vilja möta i en mörk gränd. Här hemma räcker det ju med jultomten för att vissa ungar ska bli skraja…

För en monsterdiggare som jag själv var detta självklara inköp:

DSC_0295-50 DSC_0627-50

Leschanz, utan tvekan världens godaste choklad och marsipan. 

DSC_0298-50 Så här ser asken ut inuti; äpplet i övre, vänstra hörnet var spetsat med någon form av äppelsprit, så att det verkligen såg ut som ett riktigt äpple med en något mörkare parti inuti. Det hade även en hård, liten kvist.

DSC_0297-50 Jul i köket.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, Okategoriserade, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.