Juldagen 2013

Jag skulle egentligen ha jobbat idag, men tack vare gott personalläge kunde jag ta ledigt. Jag vet inte om det är förra veckornas sjukdomar, julstöket eller mörkret, men musten har fullständigt gått ur mig. Kroppen vill knappt inta någon annan position än den horisontella. Det värsta är att även hjärnan tycks ha växlat ner på någon icke-växel, den orkar knappt tänka en sammanhängande tanke, långt mindre åstadkomma något av värde att blogga om. Ögonen känns även de slitna och enkla uppgifter som att se Nightmare Before Christmas på en tv verkar för ansträngande. Hela min lekamen tycks vilja gå i ide för att vakna upp när våren är här.

Det är snart dags att knåpa ihop årets 10 bästa-lista och börja fundera på vidare projekt. Jag har nu bloggat i två och ett halvt år om genustokerierna och radikalfeminismen. Till följd av detta har jag nästan slutat läsa DN. Det infinner sig ibland även en leda: samma kvoterings- och 50/50-hysteri (som allt oftare kommit att bli ”ju fler kvinnor, desto bättre jämställdhet”), samma hatretorik och förakt mot ett helt kön. I en eller annan form kommer jag att fortsätta skriva om detta, om inte annat så för att få det ur mitt system. Kanske kommer det att bli på en annan blogg, kanske som det är, dvs här. För tillfället har jag dock inte lust med någonting, jag är för trött. Jag orkar inte skapa konst och jag orkar inte skriva. Jag hoppas att jag snart har energin åter, tack alla läsare som följt min blogg under året och som har kommenterat! Feedbacken gör att jag orkar fortsätta. God fortsättning på er alla!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Juldagen 2013

 1. Rocki skriver:

  God fortsättning! Man måste inte blogga hela tiden, krya på dig och gott nytt år.

 2. Annika M skriver:

  Du är inte ensam om den där trötta känslan i kroppen och knoppen, hör nog ihop lite med mörkret och årstiden. Tror man ska passa på att ta det lugnt om man kan.

  Uppskattar verkligen din blogg, känns bra att det finns kloka människor som tänker själva och dessutom kan formulera det så bra som du!! och det gör inget om det ibland skulle bli långt mellan inläggen, huvudsaken att det kommer nåt då och då!
  Snart kommer solen igen! God fortsättning!

  • Susanna Varis skriver:

   Tack för de fina orden! Ja, jag hoppas att orken kommer tillbaka snart. Blev redan lite piggare av att ha varit ledig igår och idag. Jag passade på att ta en liten promenad nu när en blek sol kunde skönjas bakom molnmassorna, det gjorde gott. Ha en god fortsättning du också!

 3. Jag tar ofta små pauser från genusbloggandet. Det är nog bra för hälsan… :)

 4. Bashflak skriver:

  Jag kör också i perioder. I början hade jag ambitionen att skriva varje dag, men det är svårt att upprätthålla någon kvalitet då. Särskilt om man har tre barn, varav den ena har en egen häst och den andra idrottar på SM-nivå i en annan sport. Känns som om man ibland bor i bilen om kvällarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.