Lästips

En ypperlig artikel om politikers och journalisters vilja att uppfostra en ny, politiskt korrekt medborgare av Marika Formgren.

Även Svante Nycander om pojkar och skolans misslyckande här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genus, genusvetenskap, journalistik, kultur, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Lästips

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Och vilka partier finns det som skulle kunna stoppa denna galenskap? SD faller bort direkt, bl.a. p.g.a dess historia, och så gott som alla partier som SD kallar för sjuklövern. Det finns dock ett parti som skulle kunna vara annorlunda och det är KD, bara de kom upp i 15-20 %. Alternativet är ett nytt parti för oss som vägrar rätta in oss i ledet.

  • Susanna Varis skriver:

   Rösta blankt är ju ett alternativ. Färglöst och tråkigt, men ett alternativ. Det finns inget parti med någon vidare ideologisk trogenhet eller med några bra visioner. Alla vill trängas i mitten och de som inte vill de är av andra anledningar diskvalificerade.

   • Pelle2 skriver:

    Om inget revolutionerande händer i politiken den sista tiden fram till valet så kommer jag allvarligt överväga att för första gången i livet rösta blankt.Just nu finns det inget parti som står för något som jag vill rösta på.

 2. Pelle2 skriver:

  Riktigt bra artiklar bägge två. Det är väl dock symptomatiskt att de inte är publicerade
  i de stora dagstidningarna eftersom det de skriver är något som feministerna och andra politiskt korrekta grupperingar inte vill att vi skall läsa och diskutera.

 3. Jonte skriver:

  Om tillräckligt många röstar blankt och alliansen förlorar en massa röster sänder det förhoppningsvis en signal till allianspartierna att marxistiska genusteorier inte går hem bland liberala väljare. Jag kommer rösta blankt i år.

 4. Dreadlock skriver:

  Mycket bra wake up call av Formgren. Vartenda ord i artikeln deklarerar en möjlighet för sanna liberala att , åter igen, rannsaka sig själva och distansera sig från den politiska verkliga liberalism som försvann bakom en dimridå av typiska politiska tvångssocialistiska samhällsreformer.

  Det är bara att kavla upp ärmarna, och mejsla ut vårt budskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.