Reklampaus

Dagens konsumentrådgivning:

Vladimir Oravskys bok Till Dig Jag Vänder Åter kommer ut som e-bok.

till-dig-jag-vander-ater-en-naken-kostymroman

Spendrups gör drycker! Även Champis, Schweppes och Trocadero!

Spendrups_logo

Detta inlägg är fullständigt osponsrat.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Reklampaus

 1. Fnordspotting skriver:

  Som synes osynliggör Spendrups visuella profil såväl kvinnor som transpersoner och rasifierade människor. En bismak av koncentrationsläger kan skönjas då man avnjuter deras drycker. #röttkränktspån

 2. Pelle2 skriver:

  Har faktiskt druckit ett par öl från Spendrups dotterbolag Gotlands bryggeri igår.
  Tänkte inte så mycket på det men man kanske skall stötta Jens Spendrup genom att dricka mer av deras öl ;-)
  Kan säga att jag mejlade till Aftonbladets chefredaktör,Jan Helin, och ifrågasatte hur dom kunde skriva artiklar om Jens Spendrups åsikter om kvinnlig kompetens för styrelsearbete när Aftonbladets bolagsstyrelser inte har en enda kvinnlig ordförande och endast tre kvinnliga ledamöter. På 23 styrelseplatser har dom enbart hittat tre kvinnor som är tillräckligt dugliga trots att de påstår att det är lätt att hitta kvalificerade kvinnor.Då kan man ju undra om dom är de kvalificerade hycklare och dubbelmoralister som de framstår som eller om det helt enkelt har varit svårt att hitta rätt kandidater ?
  skall bli kul att se om jag får något svar men jag tillåter mig tvivla. Journalister brukar inte gilla att bli granskade eftersom dom ofta har minst lika många skelett i garderoben som de som de hänger ut.

  • Susanna Varis skriver:

   Bra att du orkar skriva! Berätta gärna om du får ett svar. Ja, jag läste om det där på Genusdebatten. Hyckleri i vanlig ordning. Undrar dessutom hur det ser ut på landets genusvetenskapliga institutioner som ju måste ses som ursprunget till 50/50-ivern. Där råder det traditionellt en så gott som fullständig kvinnodominans. Jag tycker att man gott kunde starta med kvoteringshysterin på hemmaplan och visa oss andra vad bra och rättvist det blir.

   • Pelle2 skriver:

    Jag tycker att det är ganska kul att skriva till diverse potentater som uttalar sig i feminismens namn och själva knappast lever upp till det dom predikar.I bästa fall får man ett svar med diverse snömos tillbaka som, när man svarar på det, väldigt sällan
    resulterar i ett nytt svar. I sämsta, eller kanske mera normala fall, svarar dom inte överhuvudtaget.Det finns ju dessvärre inget jättepris att betala när man ignorerar mig.Man kanske förlorar en prenumerant och en röst i valet men det kan man leva med..
    Det har funnits enstaka undantag när jag faktiskt har fått ett väldigt bra svar. Den i dagarna hårt kritiserade Cilla Benkö besvarade faktiskt ett mejl på ett bra sätt och dessutom på en lördag förmiddag.

    Jag återkommer gärna med info om ett eventuellt svar från Helin.

    Ja, det är fascinerande att dom som gapar mest om jämställda styrelser och arbetsplatser är värst själva. Tänker då,precis som du, på genusinstitutioner och FI.
    Fast då är det ju kvinnor som är i majoritet och det är ju inget problem som Jämställdhetsfeministern hade sagt ;-)

    • Susanna Varis skriver:

     Det är bra! Roligt att höra att åtminstone någon bemödade sig om att svara på ett seriöst sätt. Alltför ofta får man inget svar, något standardsvar fullt med floskler, eller bara ren bullshit.
     Nej, just det: ju fler kvinnor, desto bättre jämställdhet! Det är så bra att vi har Jämställdhetsfeministern som klarlägger begreppen! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.