Lekledare Linderborg

linderborgjannlipka Foto: TCO-tidningen/Jann Lipka

I en intervju med Jerry Williams vill kulturchef Åsa Linderborg leka lite lekar:

”Som sista grej tänkte jag vi ska leka en lek. Jag ger dig tre namn. Du ska döda en, ligga med en och gifta dig med en: Margaret Thatcher, Rock-Olga och Aretha Franklin.

– Ha ha ha! Thatcher dödar jag, ingen tvekan. Aretha Franklin, jag kan både gifta mig med henne och köra hela vägen. Men Rock-Olga, det vete fan va jag skulle göra med henne.”

Bortsett från att enligt Spendrup-modellen borde väl ett påföljande drev nu handla om varför Jerry Williams tycker att det är helt i sin ordning att slå ihjäl folk och han borde i detta nu befinna sig pressad mot en vägg med ett hav av mikrofoner i nosen om varför han vill avrätta politiska motståndare, så är det en ganska underlig form av lek allas vår kulturchef ägnar sig åt. Kanske är det inte så mycket att yvas över; det handlar ju trots allt om det goda och fina hatet?

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, journalistik, kultur, medier, musik, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Lekledare Linderborg

 1. Pelle2 skriver:

  Ja, Linderborg visar upp sin rätta kommunistiska sida. Hon visste naturligtvis att kommunisten Jerry skulle välja att döda Thatcher och om man för fram det som en liten
  ”lustig lek” så går det alldeles utmärkt.
  Undrar vad hon skulle säga om vi valde att leka samma lek och jag skulle säga att jag vill döda Lasse Werner,Lasse Ohly eller någon annan vänsterpartist ?

  Självklart kommer det inte bli något drev eftersom det är det fina vänsterhatet som visas upp.

  • Susanna Varis skriver:

   Rent allmänt tycker jag att det är högst osmakligt av en sk kulturchef att leka lekar där man fantiserar om att döda politiska motståndare. Nej, något drev lär det inte bli.

   • Pelle2 skriver:

    Håller helt och hållet med dig om att det är extremt osmakligt av Linderborg att prata om att döda sina politiska motståndare.
    Dessvärre är jag dock inte förvånad eftersom våld alltid har varit en del av kommunismen som den har utövats.
    Det sjuka är ju att hon kan få jobba kvar som kulturchef på AB efter en sådan dikeskörning. Hon hade väl passat bättre på Norrskensflamman eller motsvarande kommunistpublikationer.

 2. Mia. skriver:

  Osmakligt! Och rock Olga vad var det för fel på henne då som varken dög att ligga eller gifta sig med? Mansgris! ;)

  • Susanna Varis skriver:

   Det är intressant att se Linderborgs bortförklaringar om hur kärring plötsligt är helt acceptabelt språkbruk om kvinnor i allmänhet. Tydligen övertrumfar rätt bakgrund och vänstertillhörighet feminismen i det här fallet (vilket det i och för sig gör i regel för Linderborg).

 3. Antischämmerlist skriver:

  Jag tycker det är mer osmakligt med mumintroll som frenetiskt slickar gubbar i baken för att få lite pluspoäng.

  Desperat och billigt på en samma gång på något sätt.

 4. Bashflak skriver:

  Ja, egentligen vill man ju inte sjunka så lågt som dom, men här kommer den ändå:

  En liten lek. Jag ger tre namn från Aftonbladet: Åsa Linderborg, Sofie Fahrman och Katrine Kielos. Du ska döda en, ligga med en och gifta dig med en.

  – OK. Först ligger jag med Åsa Linderborg, vare sig hon vill eller ej, sen dödar jag henne, ingen tvekan. Sofie Fahrman gifter jag mig med. Fast hon bor ju utomlands, så vi träffas aldrig. Och Katrine Kielos vete fan vad jag ska göra av…

  Funkar ju sådär. #FAIL

 5. Kristian skriver:

  Skulle nog trots min extrema vänstervridning gifta mig med Thatcher. Hon hade ju ett bra betalt jobb större delen av livet, så då kunde jag strunta i karriär och få tid över till annat. Men det var kanske inte så frågan var menad. Vet inte vem Rock-Olga är …

  Riskradion sade en gång att de ”håller det fria ordet och drängstugehumorn högt” eller något sådant. Aftonblaskan får väl hålla på om de vill, så länge de är medvetna om att de huvudsakligen sysslar med underhållning och inte tror att det har något med nyheter eller journalistik att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.