Ölprovning på 137:an och gothkultur i Södertälje

I helgen blev det en höst oplanerad ölprovningsrunda på utmärkta 137:ans Kök och Bar, ett ställe för den som uppskattar god öl. Här finns det nämligen en uppsjö, för att inte säga uppocean, av sorter att välja på från alla håll och kanter i världen. För den som vill smörja kråset finns även mat, men jag skulle vilja påstå att ölen är det centrala på denna lilla pärla i Södertälje. Själv smakade jag dock tilltugg i form av mozzarella-sticks och de var mycket goda.

DSC_0668-50 DSC_0673-50Nederst en belgisk goding: Delirium Nocturnum.

DSC_0674-50 Uffe blev förtjust i 137:ans egna IPA (India Pale Ale).

DSC_0676-50Barmästaren själv, Abud Elia.

Detta var vårt andra besök och det verkar som att stället kommer att utvecklas till en av favoriterna i stan. Jag vet inte om det var det nattliga deliriet, men stora planer smiddes denna kväll…planer för en gemensam framtid.

På hemvägen blev vi lite varma i hjärtat av att upptäcka att allt hopp om framtiden kanske inte är ute när vi stötte på detta lilla gäng av gothare:

DSC_0677-crop-50Gothkultur i Södertälje. Trevligt! 

En dag som först var planerad att bli något helt annat och som sedan gick från planlöshet till stora planer.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Ölprovning på 137:an och gothkultur i Södertälje

 1. dolf skriver:

  Belgien är ju ölets mecca, så har de belgiskt öl … hoppas jag får tillfälle att besöka stället nån gång.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det måste du göra vid tillfälle! De har allt från tom vissa afrikanska länder till Armenien representerade. Utöver självklart de stora ölnationerna.

   • dolf skriver:

    I Köpenhamn finns (hoppas jag, snart 10 år sen jag bodde där, men då fanns i alla fall) en ölbutik i korsningen Naboløs och Gamla strandvej, sån där mysig butik halvvägs under markplanet. Eller mysig och mysig, jag har aldrig varit inne i den, men gick ofta förbi där på väg hem på kvällarna, där hade de öl av alla de slag från hela världen, och arrangerade bland annat ölresor till Belgien.
    Jag arbetade för övrigt ett tag tillsammans med en belgarer som hade varit croupier (eller vad det heter) på ett kasino. Han tog hem belgiskt öl ibland, så jag fick några smakprover på det. Och han berättade en del fascinerade saker om det belgiska ölet. Hur de förvarade det i ölkällare med årgångsöl ungefär som viner. Och att det oftast jästtes i flaskor, enligt en metod som är okänd utanför Belgien och som de ömt bevarar som sin egen hemlighet. Så jag har efter det alltid velat besöka Belgien just för ölets skull.

   • dolf skriver:

    Kommer för övrigt ihåg att jag just la märke till en ”delirium”-flaska (om det inte var något som var väldigt likt, men tror det var ”delirium”) i fönstret på grund av färgen och, tror jag, namnet.

 2. Roffe skriver:

  Se där vad några öl kan åstadkomma! Grattis båda två!

 3. Pelle2 skriver:

  137:an är ett ställe i min smak. Synd att det ligger i Södertälje för min del men grattis till er som bor där :-)

 4. Ulf skriver:

  Jo du, den där IPA:n visste vad den hette. Klar citruskarraktär och samtidigt med en klart markerad beska som i kombination gifte sig dögött. Finns för övrigt i systemet beställningssortiment. Gotharna på pendeln, krönte kvällen förutom vissa förslag då förstås.

 5. Dreadlock skriver:

  Görsöta Gothare . Kunde varit jag en av dom,fast på 80-talet. 10 poäng till Uffe för Banan.Tishan. Man måste respektera den som har lyssnat på VU. Den sekten är väldig liten och exklusiv,numera :-)

  • Ulf skriver:

   VU härskar! Genom alla tider i alla kulturer kommer man alltid tillbaka till en av de mest geniala skivor som någonsin har skapats. Om jag så är den sista att hävda denna tes, så kommer min tisha och jag föra detta korståg framåt i världen för att övertyga fler om gruppens och skivans förträfflighet.

 6. Dreadlock skriver:

  Vad är det för superblixt som ni skaffat till fotografiapparaten ? Barmästarens porträtt ser ut att ha badat i 25000 watt ?

  • Roffe skriver:

   En fråga vars svar även jag är intresserad av.
   Misslyckas konsekvent med min ”kompetenta” tillsatsblixt…:(

   • Susanna Varis skriver:

    Ja, just den där bilden blev ju något överexponerad tyvärr, men bilden på Uffe är med blixt och även bilden på ölflaskan. Man ska rikta den mot en ljus yta (vägg, tak) och så får man testa sig fram. I många fall ger riktning rakt upp i taket ett naturligt intryck men det beror på omständigheterna och hur man vill att det ska se ut.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, jag vet…hahaha. Jo, det är en vridbar blixt som kanske borde vridits lite åt något annat håll. Jag skyller på resultatet av öltesterna…krhm.

 7. michael skriver:

  Jag önskar er mycket solsken på färden.
  Och att era fotspår i snö och daggvått gräs ska gå sida vid sida under en lång tid.
  Och man brukar säga att vid regnbågens slut så finns det en skatt och just nu så pekar den på er :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.