Hear hear!

Eli Göndör om Rättviseförmedlingen och representationspolitiken i en utmärkt artikel i Aftonbladet (faktiskt).

Tillägg: en replik av Rättviseförmedlingens vd har inkommit och här finns Eli Göndörs slutreplik på den (innehållande en länk till den förstnämnda).

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, historia, identitetspolitik, jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hear hear!

 1. Pelle2 skriver:

  Nu blev jag förvånad.Aftonbladet tar in en vettig artikel som påvisar hur snett det har gått för feminismen när de beter sig som värsta rasisterna och försöker få det till något gott.Dessvärre kommer det säkert en replik från dom goda feministerna i rättviseförmedlingen där dom drar till med intersektionalitetsteorier eller så hänvisar dom säkert till årtusende av kvinnoförtryck..

  • Susanna Varis skriver:

   Skribenten lär bli avfärdad i egenskap av sitt kön etc. Jag vet inte däremot hur högt/lågt att vara jude smäller i den intersektionella tombolan…

   • Fredrik skriver:

    Det beror nog helt på hur mycket feministerna anser sig tjäna politiskt och propagandamässigt på att dra upp det om de gör det överhuvudtaget.

 2. Magnus skriver:

  Om det är någon kvar som betvivlade att DN:s kultursida numera fullt medvetet vinklar in allting på att handla om kön (och ras) så kan de nog lägga ner denna tvekan. Såg just att sidan startar en sommarserie om kön och galenskap, naturligtvis med bondfångarvinklingen att kvinnliga genier alltid spärrats in och tystats av patriarkatet. förvägrats möjligheter att ställa ut, publicera sig, har kallats horor osv osv. Det är ingen tvekan om att vi snart kommer att få se en rak linje dragen från Camille Claudel och Siri von Essen till Linda Skugge, Eva Lundgren, Leila K och Courtney Love.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.