Liten Skär

DSC_0102-50Liten Skär. Foto: S. Varis

I vintras var jag inbjuden på ett event för Brigbys på Formex-mässan. Jag kunde tyvärr inte gå, men till min stora glädje blev jag nyligen kontaktad av företaget och erbjuden en present i form av en av docka föreställande en av figurerna från Liten Skär och alla små Brokiga. Alla minns väl den infekterade debatten som orsakades av att en av figurerna ursprungligen hade ”fel” utseende och ansågs av vissa vara ett uttryck för rasism (notera gärna alla artiklarna på temat i högerspalten på DN:s sida). En mycket tråkig debatt med tanke på att andemeningen i Stina Wirséns skapelse är olikhet men likvärdighet och det positiva med mångfald.

www.brokiga.com

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i böcker, events, identitetspolitik, Konst, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.