Gästinlägg: Oravsky om Edwards och Ohlsson

Tack demokratiminister Birgitta Ohlsson

 

Jag skrev till dig (och några andra beslutsfattare) angående SCUM-skådespelerskan Andrea Edwards och hennes upprepade angrepp på mig, vars enda ”(o)gärning” var att jag recenserade teateruppsättningen SCUM utan att falla in i den entusiasmtrans som en sann feminist – och det är jag – förväntades att högljutt uppvisa.

Du svarade inte, där var du lik dina mäktiga kolleger.

 

Men den 10 september 2014 kom du med besked – om än inte personligen till mig – att du lyssnade på mig, att ”du vill införa hårdare straff för dem som hotar journalister och andra som har jobb som anses viktiga för demokratin.”

 

I ett första steg, som regeringen kommer att besluta om under den 11 september – på samma datum som terroristattackerna mot World Trade Center i New York och Pentagon i Washington D.C. utfördes, och Sveriges utrikesminister Anna Lindh avled till följd av de skador hon tillfogades av den knivbeväpnade Mijailo Mijailović – skall dessa hot ”kartläggas”.

Jag får innerligt hoppas, att kartläggningen inte kommer fram till att först och främst är det bara de manliga förövarna som skall ”hårdare bestraffas”, utan att även de mjuka, moderliga, feminina får i jämställdhetens och demokratins namn samma bemötande. Du är ju trots allt demokratiminister och dessutom, liksom jag, även sann feminist.

Som sagt Birgitta Ohlsson, tack för att du lyssnat på mig och dessutom även svarade på min propå.

En vecka innan riksdagsvalet, verkar Sverige ha drabbats av medbestämmande. Från och med vecka 38 och de följande 210 veckorna framåt, blir överhetens egna oinskränkbara reda och ordning återigen återställd.

© vladimir oravsky

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, gästinlägg, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Gästinlägg: Oravsky om Edwards och Ohlsson

  1. Kristian skriver:

    ”All makt utgår från folket, och det finns inget som säger att de skall få den tillbaka.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.