En makthavares arrogans del 2

Åsa_Romson_pressbildFoto: Miljöpartiet de gröna / Fredrik Hjerlinghttps://www.flickr.com/photos/miljopartiet/4596537758

Idag handlar det om Åsa ”vita, heterosexuella, medelålders män och människor” Romson. I Expressen berättas det om att hon glatt målar sin träbåt med en förbjuden, kopparbaserad färg, Antifouling. Vid konfrontation går hon först till hätsk motattack:

”När Expressen träffar Romson och visar henne bilderna säger hon:

– Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?”

Därefter kommer hon med en drös bortförklaringar:

”Vad är det för färg?

– Det är en färg från en känd leverantör som är en kopparbaserad färg. Det finns kopparbaserade färger som är godkända och vi har frågat vår handlare där vi har köpt färgerna att de lämpar sig för det bruk vi har för båten – och det har vi litat på.

Vad heter färgen?

– Sigma Antifouling. Det finns flera olika grader av detta och jag har inte kunskap om detta och det var ett och ett halvt år sedan vi målade sist och jag kommer inte ihåg vilken vi valde då.

Var du med och valde färgen?

– Nej, det var min make och andra kompisar som handlade.”

Det är alltså antingen färghandlarens eller maken och vännernas fel att Romson använt den giftiga färgen. Eller så minns hon inte.

På en fråga som är att hänföra till en av Miljöpartiets absoluta kärnfrågor – att vi alla ska förändra vårt beteende så att ett ekologiskt hållbart samhälle kan skapas – uppvisar Romson åter en arrogans:

”Har du inte funderat på att göra dig av med båten?

– Nej, det är också ett kulturarv som pryder sin plats och som gör att vänner kan vara med och segla och uppleva skärgården.”

Plötsligt är alltså både kulturarvet och Romsons vänners möjligheter att ta sig ut i skärgården mycket viktigare än just det ovanstående målet, att uppnå ett ekologiskt hållbart samhälle. Precis som i fallet Wallström alltså; hyckleri i kubik!

(Andra framstående miljövänner inom det här partiet är ju förstås Maria ”klippkort på flyget till Finland” Wetterstrand och Yvonne ”taxi är smidigt” Ruwaida.)

– : – : – : –

Sanna Rayman om detta här.

Toklandet om samma här.

Cornucopia skriver också om Romson och bottenfärg-gate här: http://cornucopia.cornubot.se/2014/10/asa-romson-jag-har-gott-samvete-jag-kan.html

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på En makthavares arrogans del 2

 1. Pär Ström skriver:

  Mycket bra skrivet, Susanna! En kommentar:

  Folket får de politiker och den regering de förtjänar. Jag har på senare tid sett flera dissidenter skriva ungefär så här:

  ”Våra politiker ger uttryck för ett folkförakt, eftersom de inte respekterar folkets åsikter utan försöker uppfostra folket. Men nu börjar även jag att utveckla ett folkförakt. Folk fortsätter mot bättre vetande att rösta fram politiker som leder Sverige i riktning mot avgrunden. Och presenterar man fakta som visar hur sjukt och allvarligt det är så tittar de bara bort”.

  Jag har faktiskt en viss förståelse för dessa. Vanligt folk har faktiskt ett eget ansvar också, att använda det huvud de fötts med. Allt kan inte delegeras till politiker.

  • Susanna Varis skriver:

   Javisst är det så att vi har de politiker vi förtjänar. Jag blir bara matt över att människor går på de enkla klyschorna och sväljer det som står i kvällstidningarnas rubriker med hull och hår (verkar det som).

   • Pär Ström skriver:

    Fredrik Reinfeldt skrev en gång i tiden en bok med titeln ”Det sovande folket”….

    • Susanna Varis skriver:

     Ja, jag kommer ihåg det. Har dock inte läst boken ifråga…än. Han fick väl ed del skit för något uttalande han gjorde i samband med det där…?

     • Anonym skriver:

      Sovande folket är en bra bok. Fredrik säger sanningen rakt ut.

      Sen att liberalism tolkas som ondska i Sverige det är en annan fråga….

     • Susanna Varis skriver:

      Det är sant. Många ord har på senare tid fått helt nya tolkningar (demokrati, rasism etc) och liberal används i många sammanhang på vänsterkanten som synonym till ondsint, dålig, ej önskvärd, från djävulen kommen ungefär.

     • Anonym skriver:

      Jag tycker det är tråkigt. Jag tycker Fredrik borde stått upp för sin bok. Men, Jag håller ju med om vartenda ord. Alltid tyckt att det var synd att han tappade den liberala gnistan.

      Jag tycker det har ljugits mycket om skuldkrisen i svensk media. Allt har skyllts på avregleringar och ”nyliberalism”. Som är nyspråk för alla oss som är klassikt liberala. Man kan inte komma längre ifrån sanningen. Det är vi klassikt liberala som har varit de första att varna om de stora problemen västvärlden står för.

      Det här är sann liberalism för mig.

      https://www.youtube.com/watch?v=5pOkWqGzwec

    • Anonym skriver:

     Sida 44 i det sovande folket. Reinfeldt har planerat allting från första början….

     ”Efter 1970 är det enbart med konstgjorda
     åtgärder och genom att skjuta problemen på
     framtida generationer via skulduppbyggnad som
     socialdemokraterna kunnat fortsätta som
     tidigare. Efter snart 25 år av devalveringar och
     lånepolitik går välfärdsstaten Sverige mot
     statsbankrutt.
     Det leder till att socialdemokraterna enbart
     kan vinna folkligt stöd som oppositionsparti. Då
     fungerar den gamla retoriken som utlovar bidrag
     till människor och ger folkflertalet en känsla av
     att ingen behöver drabbas av besparingar.
     Väl i regeringsställning tvingas
     socialdemokraterna föra den politik de i
     opposition opponerat mot. De tvingas spara och
     frångå reformlöften. Reaktionen har visat sig bli
     våldsam och kommer att bli alltmer våldsam när
     socialdemokraterna inte kan leverera i enlighet
     med utställda förväntningar.”

   • Kristian skriver:

    Ber att få hänvisa till Danielsson’s ”Statistisk grundsanning:”
    ”100% vet inte.”

    Är grunden den naiva tron på att Sverige’s välstånd är en naturlag, alternativt att det lagstiftats fram under främst (S)-regeringar?

  • Johan A skriver:

   ”Människor är dumma. De vill inte ha något avancerat som kan lösa många problem, om det kräver att de tänker lite själva. De är helt nöjda med något som egentligen inte gör någon nytta alls, så länge det ser avancerat och snyggt ut.”
   Det var min lärare i programmeringsmetodik som sa detta när jag pluggade datalogi. Det är en sanning som tyvärr visar sig stämma gång på gång inom alla områden i det samhälle vi har idag…

 2. Pingback: Att skylla på andra | WTF?

 3. Pingback: Maktens Arrogans | Löjesguiden

 4. Ankan skriver:

  Bra skrivet! Valde du bilden med tanke på innehållet? Det ser nämligen ut som om Åsas hud fått sig en rejäl strykning med koppar Antifouling. Sminkören har slutat strax nedanför halsen där man kan beskåda den naturliga hudfärgen på sidorna. Helt off topic såklart, men kunde bara inte låta bli att påpeka det när det ändå talas om färger och påstrykningar och så…

 5. Fredrik skriver:

  Som älskare av förbränningsmotorer, en person som inte anser att klimatet kommer att kollapsa vad vi än gör (men som uppskattar naturen) så struntar jag egentligen i den stackars gamla dieseln.

  Hyckleriet som Romson upphöjt till konstform däremot, det stör mig så in i h…vete.

 6. Pingback: (S)kräckkabinettet | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.