Kvotering i praktiken

dalunde03Den omtalade panelen i Agenda.

Följande twitterkonversation i kölvattnet av miljöpartiets Jakop Dalundes malplacerade kamp för mångfald illustrerar på ett bra sätt hur kvotering (inte) fungerar i praktiken:

dalunde01 dalunde02Skärmdumpar från WTF/Toklandet (kommentatorn Chade).

Kommentatorn Chade som även lagt upp twitterkonversationen, skriver:

”Mikael Pettersson är producent för agenda. Han verkar alltså tycka att det var viktigare att försöka reda ut situationen för agendas tittare än att ha en genusmångfald bland deltagarna. En inte helt orimlig prioritering.

Och om det bara är tillräckligt allvarligt så kan Jakop Dalunde tydligen tycka att det är ok att kompetens och förmåga att analysera ska gå före mångfald, om det är ett undantag. Annars är mångfalden viktigare än vad som sägs enligt ett av regeringspartiernas försvarspolitiska talesperson.”

Många områden i samhället uppvisar långt ifrån  en 50/50-fördelning mellan kvinnor och män (något som jämställdhetspolitiskt har definierat som ett problem), om man envisas med att artificiellt skapa en 50/50-situation kommer det att oundvikligen gå ut över kvaliteten.

pasturedpoultry_french_henPanelhönan – eftertraktad.

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genus, genusvetenskap, identitetspolitik, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvotering i praktiken

  1. Pingback: Gråtvalsen | Löjesguiden

  2. Pelle2 skriver:

    Ytterligare en man som borde lämna sin plats till förmån för en kvinna eftersom det är viktigt med lika representation.Fast i vanlig ordning så är det väl bara andra män som skall flytta på sig och inte den feministiska och fina Jakop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.