Löfvén och Niinistö

niinistoStefan Löfvén och Sauli Niinistö. Foto: Aftonbladet

Stefan Löfvén är på besök i Finland och man har diskuterat ett fördjupat säkerhetssamarbete mellan länderna. Angående ubåtsjakten säger Löfvén:

”– För det första så pågår ingen ubåtsjakt, utan en underrättelseoperation där försvaret har fått tre observationer, två på fredagen och en på söndagen. I akt och mening att ta reda på vad det faktiskt är, det är det första man måste veta, säger Stefan Löfven.

Han menar att det fortfarande är oklart vad det är exakt som har hänt.

– Operationen pågår och det är vad vi vet, vi vet inte exakt vad det är för någonting och då måste man först ta reda på det innan man kan ha någon ytterligare operation. Där är vi nu och det är klart att vi har pratat om det. Jag har informerat Alexander Stubb om vad vi vet och han har självfallet frågat, säger han.”

vilket förstås är helt i sin ordning.

Apropå president Niinistö…jag blir alltid så fascinerad över hur lik han är min morfar, särskilt som unga:

ukkisauliMorfar Antti till vänster, Sauli Niinistö till höger.

ukkibi-16 ukkik-05 ukkisauli1288570018668Morfar Antti Lukkarinen på de två översta bilderna, Sauli Niinistö på den understa.

Något av en spitting image, eller hur?

 Tillägg:

Fnordspotting beskriver här nästa steget i Magdalena Anderssons ”lömska tricks-politik”, något av ett kännemärke för nämnda dam. Maria Ludvigsson i SvD om Anderssons andra tricks här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, finland, Kuriosakabinettet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Löfvén och Niinistö

  1. Fnordspotting skriver:

    Nog dags att kalla in kremlologerna tror jag, annars kommer vi aldrig få reda på vad Stefan menar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.