Journalisten som den neutrala rapportören

…är väl en gammaldags och modernistisk uppfattning i dessa postmoderna tider då det istället gäller att skapa en verklighet med strategiskt utvalda ord och med en uttänkt agenda. Jag läste denna artikel om hur invandringen är en vinstaffär för Storbritannien i DN häromdagen och vädrade gravad hund då det enbart talades om invandrade från EU-länder. Tidningen The Telegraph beskriver rapporten något annorlunda här och här.

immigr02DN

immigr01The Telegraph

Bloggen Fnordspotting har skrivit om detta här.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Journalisten som den neutrala rapportören

 1. Rick skriver:

  Jag har stött på fenomenet tidigare. Som prenumerant på The Economist märker jag ofta hur svenska tidningar inte sällan refererar till den tidskriften, men på ett helt förvridet sätt när det handlar om frågor som invandring, feminism etc. Och då är ändå The Economist övervägande positivt inställd till femininsm och invandring, dvs. svensk media förvanskar även texter som är sakligt positiva, eftersom de då tydligen inte är tillräckligt positiva. Jag önskar jag kunde skratta, men jag kan inte.

 2. Fredrik skriver:

  Mina vänsterbekanta brukar peka på en rapport som säger att invandringen är lönsam, jag vet inte vilken men det skrevs om den i DN och SvD för ett halvår sedan har jag för mig. På senare tid har jag hört att den inte stämmer eller rättare sagt att den stämmer endast under vissa förutsättningar, detta är dock inget jag kan säga med säkerhet då jag inte läst rapporten själv.

  Själv så kan jag inte se lönsamheten, i alla fall inte som mina bekanta beskriver den. Visst kommer det hit de som har en hög utbildning och/eller har arbetslivserfarenhet som någorlunda snabbt och smärtfritt kan anpassas till svenska förhållanden, men för varje sådan person måste man fråga sig hur många som kommer hit med endast grundskola eller ännu sämre i bagaget. Jag har svårt att se att det skulle gå ihop,

  Nu säger mina bekanta att man inte kan mäta människors väl och ve i pengar och det kan jag väl principiellt hålla med om, samtidigt så tycker jag att om man inte tål att det krassa ekonomiska argumentet används mot en, då bör man inte heller använda det mot andra, särskilt då det just nu verkar för luddigt för att kunna dra slutsatser.

 3. Bashflak skriver:

  RAASSSSIIIIIIIIIIIIIST!!!!1111!!!!

 4. Pingback: Elegi Över En Tidning | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.