Den journalistiska kompetensen slår till igen…

En artikel om växthuseffekten av Lars Gustafsson illustreras på följande vis i Expressen:

kyltorn

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i journalistik, medier, Okategoriserade, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Den journalistiska kompetensen slår till igen…

 1. Rick skriver:

  Ja, vattenånga är ju det stora problemet. Journalisterna är upprörda över allt vatten som avdunstar runt om i världen. Det är bara på våra breddgrader vattnet inte avdunstar så här års (därför är det så förbenat vått på min vanliga promenadväg). Men det beror på att vi ligger före i utvecklingen tack vare MP i regeringen.

 2. Dreadlock skriver:

  Lars Gustafsson har varit en liten klippa att landa på när den postmoderna stormen äntrade litteraturen i mitten av 80-talet. Han är en oförbätterlig modernist,kvar någonstans i 1800-talets ständiga framgångssaga, och skriver bra romaner. Men detta han skriver i expressen är rent trams.

  Fotot antar jag förställer kyltorn för vattenånga från ett kärnkraftsverks turbiner ? Det är inte ett smack bidragande till CO2 anhopningen i atmosfären.

  Det finns dock anledning att föra diskussionen om CO2 vidare eftersom paradoxen om den bevisliga globala uppvärmingen inte är löst. Är temperaturhöjningen i våra hav resultat resultat av ett naturligt fluktuerande klimat,eller ett resultat av mänsklig aktivitet ?

  Endera eller, så finns inget förestående bot. Frågan är bara om vi skall sätta in enorma resurser att hejda något som inte går att hejda, eller spendera enorma resurser på något – som inte går att hejda. Om vi spenderar våra resurser på en naturlig klimatförändring så är vi fucked. Det finns inga sådana resurser . Detsamma om vi avskaffar fossila bränslen för att ”vända” utvecklingen – Så är vi fucked.

 3. Pingback: Dessa fantastiska journalister | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.