Twitterkonversation med Romson efter Skavlan med Åkesson

Jag skrev ett svar till en tweet igår och nämnde Åsa Romson i den. Hon har nu svarat:

romsontwitter

 

Jag lade sedan till en följd-tweet:

 

romsontwitter03

Återstår att se om jag får svar på den.

Tillägg: Japp, svar dök upp:

[Wordpress trilskas i vanlig ordning och jag lyckas inte få in ett tillägg under nästa bild, så det får bli här: Toklandet bloggar om Skavlan och Åkesson här]

romsontwitter04

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, identitetspolitik, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Twitterkonversation med Romson efter Skavlan med Åkesson

 1. Andreas skriver:

  Hennes ståndpunkt är intressant med tanke på att de påstådda orättvisorna som hon vill tala om i de flesta fall är gravt felaktigt representerade eller helt ihopljugna.
  Vad det egentligen handlar om är att hon vill kunna förändra (kontrollera) sådant som hon saknar rationellt stöd och argument för, därav kommer behovet av att ha regler för andra som hon inte själv behöver följa. Hennes egna åsikter och ståndpunkter tål helt enkelt inte en balanserad granskning.

 2. Harry Andersson skriver:

  Mycket bra att du tar upp detta! Svaren från Romson är ju också bara floskler som inte ens handlar om det du påtalar (som Romson bevisligen sagt).

 3. Fredrik skriver:

  Man behöver ju inte vara en vit medelålders heterosexuell man för att hysa samma värderingar som en sådan. Jag är en gul medelålders man och känner mig ha betydligt mera gemensamt med mina jämnåriga vita polare än med en 18-årig invandrad tjej från Turkiet. Är det inte lite rasistiskt av identitetsvänstern att utgå ifrån att ens hudfärg är tillräckligt för att beskriva ens politiska sympatier och andra värderingar?

  Nej de flesta är inte vita medelålders män men de flesta är inte heller haschtomtar bosatta på Södermalm, invandrade lesbiska tjejer från Turkiet etc. etc. Menar Romson att vi skall utgå ifrån Kina som modell? Jag menar. de är ju faktiskt i majoritet.

  Nu när vi ändå diskuterar vänsterns rasfixering så undrar man ju varför inte asiatiska personer nämns. Min högst personliga och cyniska teori är att vi inte är tillräckligt många för att sådana som Romson skall kunna göra politisk karriär på oss. Inte är vi så förtjusta i offerkoftan heller vad jag vet.

 4. Kristian skriver:

  Tack!

  Du vet att du talar med en politiker när kvoten (innehåll / antal ord) går mot noll.

  • Kristian skriver:

   Hela talet här:
   http://se.avoiceformen.com/manshat/vad-sa-hon-egentligen/
   Tröjcitatet:
   ”Män släpper ut mer koldioxid än kvinnor. Män äter mer kött, åker mer bil, flyger mer och är mindre intresserade av att förändra sitt beteende för att skona klimatet.”

   Min favorit är nog den här:
   ”… vad är det som säger att den svenske mannens rätt att äta kött varje dag går före den sudanesiske kvinnans rätt att slippa klimatkatastrofer som förstör hennes skörd?”
   9.5 millioner svenskar, drygt hälften män, säg 5 millioner. Världen befolkning minst 7 miljarder. Svenska män som del av världsbefolkningen … 0,07%.
   Visst använder vi i ”den rika världen” mer resurser än ”utvecklingsländer”, men det finns nog grupper som har större inverkan.
   Särskilt fånigt blir det när man drar till med ”klimatkatastrofer” för att få folk att ”förändra sitt beteende”.

   (Och då är jag ändå en av de som anser att mänsklig klimatpåverkan är bevisat! Det betyder inte att jag behöver ställa upp på vilka slutsatser som helst om vad man bör göra.)

   • Susanna Varis skriver:

    Det är dessutom intellektuellt ohederligt att exemplifiera med en man från den rikare delen av världen och en kvinna från den fattigare. Bilden som målas upp är att det är ”män” som roffar åt sig på ”kvinnornas” bekostnad. I själva verket är ju både den svenske mannens och den svenske kvinnans ekologiska fotavtryck mycket större än mannen och kvinnans från u-landet. Men den svenska kvinnan får gratisskjuts av den fattiga kvinnan i Romsons propaganda, där allt är ”männens” fel. Svenska kvinnor äter väl exempelvis inte kött, eller? Extra osmakligt dessutom när man som Romson ser sig stå över de regler hon vill pådyvla andra (båtfärgen som skylldes på maken med manliga vänner eller hur det var).

   • Ulf skriver:

    ”Visst använder vi i ”den rika världen” mer resurser än ”utvecklingsländer””

    Av den enkla anledningen att vi skapar mer resurser. Och det är framför allt män som skapar dessa resurser. Det är tack vare detta arbete, som sträcker sig århundraden bakåt i tiden, som politiker, som sällan själva arbetat, har något ”fördela”.

 5. pippiglassbil skriver:

  hahaha! egentligen ska man ju inte skratta åt att vi har en vice statsminister som inte har större koll på vad hon själv har sagt. Men tack för att du publicerar det. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.