Julen är stulen

Tja…den kanske inte riktigt är stulen, men det blir ingen jul här hemma i år. Jag har visserligen efter mycken möda och stort besvär fått upp pappstjärnan i fönstret. Den har legat i juldekorationslådan i några år, i väntan på en lampa med sladd, men nu får den hänga som den är.

Anledningarna till att det inte blir någon jul hos oss är att vi jobbar högst olämpliga tider på julafton och juldagen, samt att degen, stålarna, cashen försvunnit till anda ändamål. Om den alls kom in. Jag har varit sjukskriven en del och det märks mycket tydligt i plånboken.

IMG_0033En annan jul. Bara jag och en väninna hemma i villan eftersom jag inte ville följa med till Finland. Vi var 14 år och trötta på julen. Vi gjorde julpizza.

De senaste åren har jag haft helt underbara julfiranden. Vi har åkt till Wien och upplevt julbonanzan där och ofta haft julgran hemma. Julen kan vara fantastisk, men också oerhört jobbig. I år hade jag gärna firat jul, men det får bli en light-variant.

11225338_10207090570055591_5026166404617785252_n 12321608_10207090102323898_8038614695176583610_nVi har dock hunnit med det traditionsenliga julbordet på Ulla Winbladh…

Vår anorektiska jul verkar för övrigt ligga helt i tiden. Julen sägs ju bara bestå av importerat gods i alla fall, så då kan man väl lika gärna äta dolmades på julafton, lyssna på sydamerikans panflöjtsmusik och bära Egungunmask. Jag hann inte riktigt fira Halloween så jag funderar på att utöka det firandet över julhelgerna. Det vore väl lite härligt normbrytande?

Jag tror att vi ändå försöker pricka in en julkonsert i någon kyrka, de bakåtsträvare som vi nu är.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.