Ett år och tre dagar del 2

Fortsättning från inlägget före.

Fashion stories av Lars Wallin på Artipelag:

Som synes en veritabel bonanza för alla mode-, gala-, bröllops- och allmänt klädintresserade individer! Vad är det för mening att gifta sig om man inte kan gifta sig i en lars wallin, undrade jag. Nu blir det tyvärr inte någonting från just den här fantastiska kreatören, men åtminstone en del av min stass kommer från en svensk designer. (Den stora dagen är framflyttad till nästa år på grund av shit happens.)

I april var det Tutankhamun i Magasin 9:

Edited in Lumia Selfie

Pampigt värre, men lite för mycket folk för min smak, så jag orkade inte riktigt koncentrera mig i trängseln.

 

April 2017. Det drar ihop sig till invigningen av Citybanan i Stockholm. Här sysslar vi med utbildning kring de plattformsavskiljande väggarna på station Odenplan. Jag var med i en arbetsgrupp bestående av trafikoperatörs-, tillverkar- och SL-representanter samt skyddsombud, där vi utformade* ”användargränssnittet”, den sk lisen, för pfa-väggarna. Roligt att se allt up and running.

*Här ett par foton från det arbetet:

Ingen kronologisk ordning på bilderna, som synes. (Något foto från Sonny Johansson). Tack SL och Gilgen för gott samarbete!

 

På Cava Bar på Stockholms centralstation och sedan på Timbro för ett seminarium:

”Sangriamingel, bokbord samt samtal om det politiska språket på Timbro.
Medverkande:
Susanna Birgersson, journalist och författare Vanmaktens vokabulär
Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria och författare Mångfalden byggde Sverige
Andreas Johansson Heinö, chef Timbro förlag och moderator”

 

Juli 2017: Lunch på Panda och gregoriansk körsång i Riddarholmskyrkan:

170702, Riddarholmskyrkan
Ensemble Scala Jacobi: Viktor Kallas, Mattias Nilsson and Veikko Kiiver
”To the Well – Ad Fontes – Till Källan”

 

 Uffe med vännerna Hans och Liana Johansson samt konstnären (och vännen, så klart) Per-Inge Isheden.

Finlands f.d. president Mauno Koivisto gick ju bort i år och det var trevligt att se att anknytningen till den forna landsdelen fortfarande är levande i Riddarholmskyrkan. Finland fyller 100 år i år och mitt firande har hittills begränsat sig till Facebook, där jag gjort en del inlägg med finsk anknytning. Finland 100 år, Susanna 50 år nästa år – ”Makes a girl think”, för att citera Sugar i Hetaste Laget.

Konserten var mycket vacker och man kan skriva till Riksmarskalken för att önska sig mer av den här sortens aktiviteter i Riddarholmskyrkan:

Riksmarskalksämbetet

Fortsättning följer i nästa inlägg…

Spara

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i finland, historia, konsert, Konst, kultur, Mode, musik, Okategoriserade, religion, teknik, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.