Huvudena fortsätter att rulla

Alla som känner till bandet Marilyn Manson lite bättre, vet att Jeordie White, även känd som Twiggy Ramirez, är en essentiell del av det. Ramirez är en grundpelare i skapandet och spelar framför allt bas, men även gitarr.

Jessicka Addams. Photo taken by en: Christian Hejnal used with permission – Transferred from en.wikipedia to Commons., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2496435

 

Allt tog sin början då Jessicka Addams, medlem i forna bandet Jack Off Jill, anklagade Jeordie White för våldtäkt samt fysisk och psykisk misshandel. Jeordie och Jessicka hade ett förhållande på 90-talet och alltihopa ska ha utspelat sig vid den tiden.

 

Så här börjar texten som Addams lade upp på Facebook 20. okt. Resten finns att läsa här.

 

Marilyn Manson har kommenterat saken på följande vis för tidningen Pitchfork:

“I knew Jessicka and Jeordie had a romantic relationship many years ago and I considered and still consider Jessicka to be a friend. I knew nothing about these allegations until very recently and am saddened by Jessicka’s obvious distress.”

 

Jeordie White har inte kommenterat anklagelserna än.

 

Jeordie White (Twiggy Ramirez) till vänster, Marilyn Manson till höger. På mikstativet hänger en del av den skörd av bh:ar som publiken kastade upp på scen. Gröna Lund 2015. Foto: Sonny Johansson

 

Alltihopa är sorgligt på alla sätt och vis. Framtiden kanske utvisar om det fanns substans i anklagelserna. Folkdomstolen har dock redan gett utslag i form av att White nu sparkats från Marilyn Manson. I det här stadiet, då inga polisanmälningar finns eller någon rättegång utförts, handlar alltihopa om påståenden. Jag känner inte till vad preskriptionstiden för den här sortens brott för Florida år 1997 kan vara och om det skulle vara möjligt att anmäla brotten nu. Å andra sidan finns även i USA lagstiftning gällande ärekränkning. Återstår att se hur fortsättningen på historian ser ut.

De senaste månaderna har varit präglade av olyckor kring bandet. I juli gick Marilyn Mansons far, som konstaterat, Hugh Warner bort. För några veckor sedan rasade en scendekoration över sångaren och ett tiotal konserter fick ställas in, i samma veva med att Jessicka Addams publicerade sina anklagelser gick även en av grundarna till bandet, Scott Mitchell Putesky (f.ö. också medlem i Addams band Jack Off Jill) bort i cancer och nu detta.

 

Spara

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, goth, jämställdhet, konsert, kultur, Marilyn Manson, musik, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Huvudena fortsätter att rulla

  1. Kenneth skriver:

    Tack, tack, tack för att du är tillbaka. Har regelbundet klickat mig in på din blogg under året som gått, och så nu detta! Gracias guapa!

    • Susanna Varis skriver:

      Haha…tack! Jag ska försöka hålla liv i bloggen nu när jag tycker att det känns roligt igen och när jag har lite mera tid och energi. just nu har det blivit en rivstart tack vare en seg förkylning som gjort att jag kunnat bedriva tid framför datorn, men jag hoppas kunna hålla igång även när vardagsverkligheten drabbar med åtminstone något inlägg här och då. Trevligt att höra att bloggen är uppskattad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.