För övrigt anser jag att…

…det är sorgligt, men på något sätt väldigt väldigt typiskt för vår tid, att det är fler som ansöker till Big Brother än till de tekniska linjerna på universiteten i Sverige.

http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3164209.ece

Det är alltså ett större sug efter att låta sig förnedras live och med hela världen som publik, än att utveckla sig själv och växa som person genom en utbildning? Men, läser man artikeln ovan, så är ju inte incitamenten alltid så solklara till varför man bör offra tid och pengar på en lång utbildning…

Big Brother

Ett par exempel på andra sorts val:

Malin Frenning, utsedd till Sveriges mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer och civilingenjör från LTU. Malin arbetar som affärsområdeschef på TeliaSonera.

Jenny Karlsson och Emelie Larsson, civilingenjörer från Väg- och vattenbyggnadsteknik på Chalmers, får pris för årets bästa studentuppsats 2010. uppsatsen handlade om komfort i busstrafiken. Jenny jobbar nu på trafikverket och Emelie på konsultföretaget Sweco.

Anne-Marie Liljekvist, civilingenjör med it-inriktning, valdes till årets it-tjej 2010 och jobbar nu som trainee med titeln Technical Solution Professional hos Microsoft.

Atefeh Sebdani, civilingenjör från Chalmers, också trainee hos Microsoft.

Tom Barbie har blivit ingenjör…

Emelie Andrén Meiton startade Womengineer för att locka fler tjejer till de tekniska utbildningarna.

Portrait of Elsa Billgren. Foto: Wikipedia/CC BY 3.0

Elsa Billgren skulle konstruera en rosettknytningsmaskin om hon vore en ingenjör…

Alla möjligheter finns på de tekniska universiteten och högskolorna. Sök! Nu!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i För övrigt anser jag att..., medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.